05 oktober 2020

Workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’ voor 65+ers

Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert voor inwoners (65+) van de gemeente Enschede de workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’. Ook de ervaren fietser merkt weleens dat het fietsen anders is geworden. Het fietsen met de e-bike gaat sneller en het verkeer is drukker geworden. Hoe kun je ervoor zorgen dat je je op de fiets veilig voelt en nog heel lang kunt blijven fietsen? In de workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’ delen deelnemers ervaringen met elkaar en geeft de adviseur van VVN tips en adviezen hoe je veilig en gezond kunt blijven fietsen.

Aan de hand van informatieve filmpjes, foto’s en stellingen komen verschillende onderwerpen aan bod. Hoe ga ik om met anderen op het fietspad? Hoe kan ik veilig fietsen op een druk fietspad? Hoe zorg ik dat ik in conditie ben blijf om goed te fietsen? Wat moet ik weten over van de fiets of een e-bike? De workshop vindt plaats op donderdag 12 november 2020 van 14.00 tot 16.30 uur in De Zuiderspeeltuin, Kuipersdijk 83, 7512 CB  Enschede. Deelname is gratis. Uiteraard vindt de workshop coronaproof plaats.

Aanmelden

Inwoners uit Enschede die geïnteresseerd zijn in de opfriscursus ‘Het Nieuwe Fietsen’ kunnen zich aanmelden via de website van VVN. Mensen die meer informatie willen of zich per telefoon willen aanmelden, kunnen bellen naar 06-502 126 91. Deelnemers ontvangen ca. één week voor aanvang van de cursus een bevestigingsbrief.

Doortrappen

‘Het Nieuwe Fietsen’ sluit aan bij het landelijke programma ‘Doortrappen’, waar ook de Gemeente Enschede aan deelneemt. Doortrappen richt zich op oudere en ervaren fietsers: de zogenaamde Doortrappers. Doortrappers wisselen in informele setting onderling ervaringen uit om zo lang mogelijk veilig te kunnen fietsen.

Recent
fietsnieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Dan blijf je op de hoogte van al het fietsnieuws uit Enschede.