Enschede Fietst-app

We willen graag dat Enschedeërs zo vaak mogelijk de fiets pakken. Daarom belonen we fietsen! Met de Enschede Fietst-app spaar je punten voor elke fietsrit. De punten wissel je in voor beloningen bij lokale ondernemers. In de app zie je ook hoeveel CO2 je bespaart, hoeveel kilometers je er al op hebt zitten en je kunt challenges starten. Zo wordt fietsen in Enschede nog leuker!

Ontdek het op Google Play Download in de App Store

Hoe werkt de app?

Nadat je de app hebt gedownload, kan het sparen beginnen. De app registreert je fietsritten automatisch. Daar hoef jezelf niets voor te doen. Voor elke kilometer die je fietst, ontvang je een punt. In de app zie je direct het aantal punten verschijnen. Maar daar blijft het niet bij: je kunt extra punten krijgen door mee te doen aan challenges. Zo daag je jezelf uit én spaar je lekker snel.

Ontvang beloningen

De punten uit de app wissel je om voor kortingen in en om Enschede. In de app kun je zien welke kortingen en waardebonnen er op dat moment zijn. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om je punten in te zetten voor een gratis kopje koffie, een waardebon voor sportkleding of korting voor een ticket voor een uitje. Zo wordt fietsen in Enschede nóg leuker!

Doe mee met de challenges

Daag jezelf uit! Ontvang extra punten door mee te doen met de challenges. Hieronder zie je een greep uit de challenges. Download de app voor Android of  iOS en bekijk alle challenges.

Fietsweek

Fiets elke dag in één week en ontvang 30 punten.

Rondje Rutbeek

Fiets een rondje rondom het Rutbeek en ontvang 30 punten.

Snel Groen

Je krijgt nu op meer dan 20 plekken in Enschede sneller groen met de Enschede Fietst-app. Zodra de Enschede Fietst-app merkt dat je een verkeerslicht nadert stuurt de app automatisch een berichtje naar de centrale die de verkeerslichten aanstuurt. Zo is de kans groter dat het verkeerslicht jou op het goede moment groen geeft. Lekker doorfietsen dus!

Meer over Snel Groen

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over de app? We hebben de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

Bekijk de veelgestelde vragen

Helpdesk

Staat jouw vraag over de Enschede Fietst-app niet tussen de veelgestelde vragen? Neem dan contact op met onze helpdesk.

Onze helpdesk is elke werkdag tussen 09.00 en 17.00 uur beschikbaar.

M info@enschedefietsstad.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Dan blijf je op de hoogte van al het fietsnieuws uit Enschede.