Snel Groen

Je krijgt nu op 49 plekken in Enschede sneller groen met de Enschede Fietst-app. Download de app via Google Play of de App Store. En fiets lekker door!

Ontdek het op Google Play Download in de App Store

Hoe werkt Snel Groen?

Zodra de Enschede Fietst-app merkt dat je een verkeerslicht nadert stuurt de app automatisch een berichtje naar de centrale die de verkeerslichten aanstuurt. Hierdoor ‘ziet’ het verkeerslicht je eerder dan bijvoorbeeld via de drukknop of de lus in de weg. Zo is de kans groter dat het verkeerslicht jou op het goede moment groen geeft. Lekker doorfietsen dus!

Waar krijg je sneller groen?

Op deze plekken in Enschede krijg je snel(ler) groen! Klik op het kaartje om alle Snel Groen-locaties in heel Nederland te zien. 

Veelgestelde vragen

Q: Krijg ik nu altijd groen? 
A: Nee. Jouw groenaanvraag wordt eerder naar de centrale gestuurd, waardoor de kans groter is dat je groen krijgt op het moment dat je bij het verkeerslicht bent. Je krijgt geen voorrang op het andere verkeer. 

Q: Hoe weet ik dat ik eerder groen heb gekregen? 
A: Na afloop van jouw fietsrit krijg je een melding in de app als er voor jou groen is aangevraagd. Vanwege verkeersveiligheid krijg je geen melding tijdens je rit.  
Staat je vraag er niet bij?

Bekijk alle veelgestelde vragen

Enschede Fietst-app

Met de Enschede Fietst-app krijg je niet alleen sneller groen, maar spaar je ook voor beloningen! Bij elke fietsrit ontvang je punten die je kunt inwisselen voor kortingsvouchers of gratis producten bij lokale ondernemers. Daarnaast kun je meedoen aan leuke challenges voor bonuspunten of om jezelf of je vrienden uit te dagen!

Meer over de Enschede Fiets-app

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Dan blijf je op de hoogte van al het fietsnieuws uit Enschede.