21 oktober 2019

En de winnaar is… basisschool De Fontein!

Fietsen naar school is een feestje!

e landelijke Fietsersbond organiseerde onlangs de actie “Het Fietsende Schoolkind”. Ouders van basisschoolkinderen beloofden, dat ze hun kind minimaal een keer per week lopend óf op de fiets naar school brengen. De Enschedese school GBS De Fontein was al de beste in Enschede en is nu zelfs de landelijke winnaar van deze positieve fiets-actie!

 De Fontein stimuleert ouders om hun kinderen regelmatig met de fiets of lopend naar school te brengen, of zelf te laten gaan, want lopen of fietsen naar school is: leuk, gezond, slim, duurzaam, leerzaam en veilig. “Op deze manier houden we de stad leefbaar met elkaar,” aldus fietswethouder Jurgen van Houdt. “Dit is typisch een moment waarop de fiets duidelijk de oplossing is.”

De Fietsbelofte

Nadat De Fontein zich eerder al winnaar van Enschede mocht noemen, hebben ze een eindsprint ingezet om nóg meer ouders te overtuigen en uiteindelijk 95 beloftes verzameld op een school met ruim 120 leerlingen. Ruim driekwart van de ouders heeft deze belofte gedaan!

Locatieleider Marieke Alons is verheugd over de winst: “Het was al geweldig dat we in Enschede de beste waren, maar deze landelijke winst is helemaal mooi.” Bereikbaarheid van de school én veiligheid rondom de school is ook voor De Fontein erg belangrijk tijdens de haal- en brengmomenten.

Cadeautje van fietsburgemeester Hennie Kuiper

De school heeft met deze actie een fietsfeest gewonnen, dat in het voorjaar van 2020 wordt georganiseerd. Daarnaast verrast fietsburgemeester Hennie Kuiper alle leerlingen binnenkort met een toepasselijk cadeautje.

Enschede Fietsstad

De succesvolle actie van De Fontein is een prachtig voorbeeld van hoe we een échte fietsstad kunnen zijn. En een inspiratie voor alle andere scholen in Enschede!

Recent
fietsnieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Dan blijf je op de hoogte van al het fietsnieuws uit Enschede.