22 juli 2021

Vraag het de fietsburgemeesters!

De fietsburgemeesters van Enschede

De een is net terug van zijn groep acht-kamp, de ander is net terug van vakantie in Frankrijk.  Wat ze gemeen hebben? Ze zijn allebei fietsfan van het eerste uur én fietsburgemeester van Enschede. Vandaag hebben we een primeur: fietsburgemeester Hennie Kuiper en Junior Fietsburgemeester Florian Laan stellen zichzelf voor in hun eerste gezamenlijke column!

Vertel Florian, jij bent net terug van je groep acht-kamp?

Florian: “Ja, dat klopt! Het was superleuk, we zijn op de fiets naar Rijssen gegaan. We hebben in totaal wel 100 kilometer gefietst! Dat was heel gezellig: iedereen had leuke bellen mee dus we maakten veel lawaai. Zoveel, dat een man zelfs naar buiten kwam bij zijn huis. Net op dat moment viel de trapper van de fiets van een klasgenoot eraf. Gelukkig stond die man buiten, die kon helpen om de trapper er weer op te doen. Dat was heel grappig.”

Hennie: “Heerlijk is dat hè, zo’n stuk op de fiets! De wind door je haren en lekker ontspannen. Weet je wat ik zo leuk vind: je kunt altijd en overal fietsen! Waar je ook bent en of het nou 30 graden boven nul of 10 graden onder nul is. Op z’n Twents zeggen we dan: je kunt overal fietsen waar de weg los is.

Wat is dan jullie beste fietstip voor deze zomer?

Florian: “Wij gaan met ons gezin wel eens naar Landgoed De Wilmersberg. Daar is het echt mooi! Dan fietsen we erheen, gaan we wat drinken en fietsen we weer terug.

Hennie: “Dat is toevallig, daar ben ik jaren geleden getrouwd! Het is er inderdaad prachtig. Middenin het groen en met mooie, oude herenhuizen.”

Hennie: “Mijn beste fietstip vind ik eigenlijk heel moeilijk, want dat is zo persoonlijk! Je kunt de rust opzoeken in het bos. Maar je kunt ook lekker de stad in. Door niet met de auto te gaan draag je bij aan een schonere stad.”

Florian: “Ja, een schone stad vind ik ook heel belangrijk! Als het vervuild is, merk je dat echt. Frisse lucht is veel fijner voor iedereen!”

En de laatste vraag: wat vinden jullie de leukste fiets?

Florian: “Ik zou het echt cool vinden als je in de toekomst een fiets hebt waarmee je kunt vliegen. Misschien met een soort helium erin. En dat er een propeller gaat draaien als je trapt!”

Hennie: “Wist je dat dat bestaat, Florian! Dat heb ik wel een keer gezien, iemand heeft dat uitgevonden. Zelf heb ik een keer gezien dat iemand met een eenwieler de Alpe d’Huez beklom. En ook met een ligfiets! Het was een bonte groep vol gekke fietsen bij elkaar. De ligfiets was lang bezig, dat was heel zwaar. De eenwieler ging zo omhoog! Maar ik hou zelf toch het meest van een gewone fiets, daar kun je alle kanten mee op!”

Heb jij ook een goede vraag voor de fietsburgemeesters? Stel hem via info@enschedefietsstad.nl en wie weet beantwoorden ze hem in de volgende column!

Recent
fietsnieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Dan blijf je op de hoogte van al het fietsnieuws uit Enschede.