20 september 2023

Met de bakfiets door Enschede

Column Madelon Bruins

Hi, ik ben Madelon Bruins, 34 jaar, geboren en getogen in Enschede. Samen met mijn vriend run ik een online business en ik sta twee dagen in de week voor de klas. Vorig jaar heb ik mijn normale e-bike ingeruild voor een bakfiets e-bike, zodat ons kleine vriendje (zoontje Ted) mee kan. Mijn vriend en ik vinden fietsen met Ted zo gezellig. Wanneer we samen een lekkere ronde fietsen gilt Ted het uit omdat hij het zo leuk vindt.

Je kunt jezelf belonen
Wij wonen in een prachtig stukje van Enschede. Aan de ene kant is de binnenstad en aan de andere kant fietsen we zo het groen in. Dit doen we dan ook regelmatig!
Sinds een jaartje gebruik ik de Enschede Fietst-app, omdat ik heel wat kilometers bij elkaar fiets. Het leuke hiervan is dat je jezelf kunt belonen met een lekker kopje (haver)cappu, met de punten die je verdient door te fietsen.

Sneller met de fiets
Ik kwam erachter dat ik met de fiets 10 minuten sneller ben dan wanneer ik met de auto naar het werk ga.
Nu fiets ik dagelijks via de F35, van de binnenstad naar de Grolsch Veste, naar mijn werk. Na een werkdag gooi ik de bakfiets helemaal vol met alle spullen, een stoeltje, mijn eigen rugzak en haal ik natuurlijk Ted op.
Eenmaal thuis check ik dan de Enschede Fietst-app en zie ik dat ik weer 15 km op de teller heb staan!

Enschedese Fietsweek
Fietsen is voor mij niet alleen een gezonde keuze maar ook een duurzame. Heb jij de benzineprijzen gezien? Jeetje, die zijn momenteel sky high! Daarom pak ik de fiets. Ik houd geld over, ben lekker in beweging en heb een blij kind in de bakfiets!

Jezelf uitdagen
Van 25 september tot en met 1 oktober is de Enschedese Fietsweek. Hier doe ik, net als vorig jaar, aan mee!
Het is de bedoeling om jezelf uit te dagen om één week lang voor elke korte rit de fiets te pakken. Yup, ook als het regent!
Tussendoor krijg je leuke tips om het vol te houden en verdien je extra fietspunten.

Doe je ook mee? Aanmelden kan hier!

Recent
fietsnieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Dan blijf je op de hoogte van al het fietsnieuws uit Enschede.