02 april 2024

Meer leden op de fiets naar Clubfit!

In januari, wanneer de feestdagen achter de rug zijn en veel mensen het goede voornemen hebben om meer te bewegen, voerde Enschede Fietsstad de ‘Fiets je fit naar Clubfit’-actie uit. We stimuleerden leden van de Enschedese sportschool Clubfit om op de fiets naar de sportschool te gaan. Want zeg nou zelf: Met de auto naar de sportschool gaan om daar te bewegen of zelfs te spinnen, is best tegenstrijdig toch? 

Voor de actie begon stuurden we een enquête naar de Clubfit-leden om erachter te komen of zij inderdaad veelal met de auto naar de sportschool komen. Het bleek dat 48% meestal met de auto naar Clubfit ging, 43% ging met de fiets en 7% lopend of op een andere manier, zoals met de scooter of afwisselend met de fiets (zomer) en auto (winter). Werk aan de winkel dus om meer leden op de fiets te krijgen!  

De Clubfit-actie
Tijdens de actieperiode plaatsten we ludieke uitingen in de sportschool die bewustwording creërden en een extra zetje gaven om wél op de fiets naar de sportschool te gaan. Sportschoolbezoekers die op de fiets kwamen kregen een mooi compliment bij de fietsenstalling: ‘Goed bezig, fietser! Jij hebt je warming-up al gehad’. Ook daagden we de Clubfit-leden uit met een uitdaging in de Enschede Fietst-app: ‘Pak drie weken lang voor iedere rit naar Clubfit de fiets!’. Als zij dit volhielden verdienden zij een sporthanddoekje met handig opbergvakje voor hun fietssleutel.  

De resultaten van de actie
Vijftig van de deelnemers aan de actie verdienden het sporthanddoekje, een mooi resultaat! Achteraf stuurden we weer een vragenlijst naar alle Clubfit-leden om te kijken of zij daadwerkelijk meer zijn gaan fietsen na de actie. Ongeveer 10% zegt nu al meer te zijn gaan fietsen en bijna 60% geeft aan in de toekomst meer te willen fietsen. Een geslaagde actie dus en, met een gemiddelde beoordeling van 7,9 onder de deelnemers, zeker voor herhaling vatbaar!  

Recent
fietsnieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Dan blijf je op de hoogte van al het fietsnieuws uit Enschede.