04 september 2023

Maak van fietsen je nieuwe levensstijl!

Tot ongeveer een jaar geleden woonde ik (Peter Slomp, 60 jaar) op Het Zwering in Enschede. Daar gebruikte ik voor álles de auto.
Op de automatische piloot pakte ik de autosleutels, zelfs voor korte ritjes naar de supermarkt of het centrum. Ik dacht er niet eens over na. Een jaar geleden werd dat anders. Ik verhuisde vanaf Het Zwering naar het centrum en pak sindsdien juist altijd de fiets. Mijn auto komt de parkeergarage bijna niet uit en ik baal zelfs als ik een keer echt met de auto moet!

“Ik ben overgestapt op de fiets zodat ik alle kanten op kan en gezond bezig ben. Ik ben veel sneller als ik met de fiets ga”

Peter Slomp, Fietsweek deelnemer

Ik ben overgestapt op de fiets zodat ik alle kanten op kan en gezond bezig ben. Daarnaast ben ik veel sneller als ik met de fiets ga, helemaal nu er steeds meer fietsstraten en verkeersluwe straten zijn in Enschede.
Als ik had geweten hoeveel plezier ik nu uit het fietsen haal, was ik zeker eerder overgestapt.

Hoe heb ik dit aangepakt?

Ik ben klein begonnen. Eerst nam ik de fiets met name voor woon-werkverkeer.
Toen ik daar eenmaal aan gewend was, pakte ik de fiets ook om naar de sportschool of vrienden te gaan. Dat beviel zo goed, dat ik nu zelfs voor een boodschap in Hengelo of net over grens in Duitsland de fiets pak.
Ook een beetje regen houdt mij niet meer tegen. Regenjas aan en gaan!

In 1 jaar tijd heb ik al 3.000 kilometer gefietst. Dit houd ik allemaal bij met de Enschede Fietst-app. Voor iedere gefietste kilometer krijg je fietspunten.
Als echte koffiefanaat wissel ik vaak mijn gespaarde fietspunten in voor een lekkere gratis muffin bij mijn favoriete koffietentje in Enschede.

Dit jaar doe ik, net als vorig jaar, mee met de Enschedese Fietsweek. Dit doe ik om meer fietspunten te sparen, maar ook om leuke, nieuwe fietstips te ontvangen. Dit motiveert mij om te blijven fietsen.

De Enschedese Fietsweek

Door er bewust mee bezig te zijn om voor al mijn ritten de fiets te pakken, heb ik mijn gewoonte om altijd met de auto te gaan doorbroken.
Fietsen is mijn nieuwe levensstijl geworden. Dit kan voor jou ook werken! Meedoen met de Enschedese Fietsweek heeft namelijk hetzelfde effect: je bent bewust met fietsen bezig en ervaart een week lang hoe het is om voor iedere korte rit de fiets te pakken. Ik zou zeggen: pak je kans en doe mee!

Meld je aan voor de Enschedese Fietsweek via www.enschedefietsstad.nl/fietsweek.

Peter Slomp

Recent
fietsnieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Dan blijf je op de hoogte van al het fietsnieuws uit Enschede.