25 mei 2022

Kom op de fiets naar de Week van de Amateurkunst!

Van 4 t/m 12 juni vindt de WAK plaats: een week die in het teken staat van (amateur)kunst. In heel Enschede kun je optredens bekijken, workshops volgen en exposities bewonderen. WAK en Enschede Fietsstad willen iedereen stimuleren om op de fiets naar deze activiteiten te komen. Want door te fietsen creëer je nieuwe verbindingen in jouw hersenen en word je creatiever. En dat is precies wat je nodig hebt tijdens de WAK! Daarom staan er tijdens de WAK speciale challenges in de Enschede fietst-app.

De WAK is een week bomvol creatieve activiteiten in Enschede. Voor de challenges selecteerden we vijf activiteiten die gratis toegankelijk zijn. Per activiteit die je op de fiets bezoekt, verdien je 20 punten extra in de app! Het gaat om de volgende activiteiten:

Broodje Cultuur – 6 juni
Studenten Theatersport Vereniging Pro Deo geeft een lunchvoorstelling in Concordia. Ze hebben een training gekregen van Concordia om extra goed voorbereid het podium op te gaan.  Laat je verrassen door de improvisatie en alle grappen die ze maken bij deze voorstelling à la TV programma’s De Lama’s en De Vloer op. De show is gratis toegankelijk, maar je moet wel een plekje reserveren, lees hier meer.

Wereldse muziek in de Grote Kerk – 8 juni
In de Grote Kerk zijn swingende optredens van 3 verschillende koren: de een zingt Oost-Europese muziek, de ander bekende musical hits, en ook multiculturele nummers komen voorbij. Als klap op de vuurpijl speelt zelfs de organist een paar deunen mee! De toegang is gratis, hier vind je meer informatie.

Lekker Zingen Koor en Ton sur Ton – 9 juni
Op deze donderdagavond zingt Kamerkoor Ton Sur Ton samen met het Lekker Zingen Koor in de theaterzaal van Prismare. Het avondvullende programma is gratis toegankelijk, dus kom genieten van een divers muzikaal en gratis toegankelijk programma. Hier vind je meer info.

Zomerfestival Twekkelerveld – 11 juni
Een gezellig festival voor jong & oud in de Twekkelerzoom. Geniet onder het genot van een hapje en een drankje van de braderie en het muziekfestijn. Hier staat meer informatie.

Kunst in het Volkspark – 12 juni
Kom kijken bij het gratis toegankelijke evenement Kunst in het Volkspark. De WAK heeft daar twee eigen podia met singer-songwriters die je ontroeren, swingende blues duo’s en krachtige zang door mooie koren. Op twee plekken in het park kan je dus genieten van een lekker drankje en lekkere muziek. Schuif gezellig aan! Hier vind je meer info.

Dus spring op de fiets naar de WAK en laat je inspireren! 

,

Op www.wakenschede.nl vind je alle activiteiten. En wist je dat WAK en Enschede Fietsstad ook een wedstrijd organiseren voor alle creatievelingen van Enschede? Hier lees je er meer over.

Recent
fietsnieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Dan blijf je op de hoogte van al het fietsnieuws uit Enschede.