16 december 2020

Is het koud buiten? Ga toch fietsen!

Denk je dat het koudere weer reden is om minder vaak de fiets te pakken? Juist niet! Het winterseizoen is hét perfecte moment om op de fiets te springen! Waarom? Dat lees je hieronder! Wedden dat je na het lezen niet meer te stoppen bent…

Ga jij de strijd aan met de sinterklaas- en kerstkilo’s? Trap op die pedalen!

Op de fiets trap jij die sinterklaas- en kerstkilo’s er zo weer af. Want zodra je de wielen laat draaien, begin je met het verbranden van calorieën. Het verschilt per persoon hoeveel calorieën je precies verbrandt. Gemiddeld zit je al snel op zo’n 200 calorieën in een half uurtje. Dat schiet lekker op!

200 calorieën verbranden in een half uurtje

,

Wil jij een sterk immuunsysteem? Ga buiten fietsen!

Zeker in deze tijd is een sterk immuunsysteem van levensbelang. Wist je dat een dagelijkse fietsrit jouw immuunsysteem een flinke boost geeft? Fietsen zorgt ervoor dat je luchtwegen goed geventileerd worden en je bloed beter wordt aangevoerd. Tijdens het fietsen adem je intenser en daardoor reinig je je longen goed. En dat werkt weer goed voor virusbescherming!

Buiten fietsen werkt goed voor virusbescherming

,

Krijg jij genoeg vitamine D binnen deze winter? Ga naar buiten en maak een fietsrit!

Veel Nederlanders hebben in de winter een tekort aan vitamine D. Als je te weinig van deze vitamine aanmaakt, ben je sneller vermoeid en heb je minder energie. Vitamine D maak je aan door overdag buiten te zijn, het liefst in het zonlicht. Dus hop naar buiten! Het liefst zonder handschoenen natuurlijk, want dan kan het zonlicht ook via je handen naar binnen.

Vitamine D is essentieel om je goed te voelen

,

Blijf jij fit? Pak de fiets!

Als je 5 keer per week een kwartiertje fietst, verbeter je je conditie al met 13% ten opzichte van iemand die niet fietst! Fiets deze winter dus lekker door en je bent van het voorjaar in topvorm! Ook houdt fietsen je hart gezond. En wist je dat fietsen een goed middel is in de strijd tegen diabetes? Uit onderzoek blijkt dat het beginstadium van diabetes type 2 gestopt of zelfs teruggedraaid kan worden door regelmatig te fietsen!

5 keer per week 15 minuten fietsen zorgt ervoor dat je fit blijft

,

Zorg jij goed voor je hersens? Spring op de fiets!

Fietsen is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je hersenen! Want door te fietsen zet je ook je brein in beweging. Fietsen zorgt namelijk voor meer zuurstof in de hersens, zodat je sneller nieuwe hersencellen kunt creëren. Daarnaast zorgt fietsen ervoor dat je de cognitieve capaciteit van je hersens vergroot. Dat betekent: je kunt beter nadenken en sneller dingen onthouden.

Fietsen zorgt voor meer zuurstof in je hersens

,

Wil jij een beloning door goed voor jezelf te zorgen? Download de app en pak de fiets!

Omdat fietsen zo goed voor je is, belonen we iedereen die de fiets pakt. Dat doen we met de Enschede fietst-app. Daarmee spaar je punten voor elke fietsrit. Die punten wissel je om voor leuke cadeautjes en uitjes. Hier lees je meer over de app.

Spaar punten met elke fietsrit

,

Korte rit? Ga toch fietsen!

Wat ons betreft is het zonneklaar: deze winter is het ideale moment om de fiets te pakken voor je korte ritten! En ben je nog niet helemaal overtuigd? Dan hebben we nog het laatste argument voor je in petto: als je op de fiets gaat, hoef je nooit te krabben! 😉

Recent
fietsnieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Dan blijf je op de hoogte van al het fietsnieuws uit Enschede.