12 november 2021

Goed bezig, fietsheld!

De fietsburgemeesters dagen jou uit: pak dit najaar even vaak de fiets als in de zomer!

Échte helden fietsen door in de herfst. Door weer en wind, met een frisse blos op de wangen en de wind in de haren trotseren zij de herfst. Daarom roepen fietsburgemeesters Hennie en Florian heel Enschede op: pak deze herfst net zo vaak de fiets als je in de zomer deed. En wie weet kom je wel een leuke verrassing tegen, speciaal voor de herfstfietsers van Enschede…

Fiets je fit
De herfst is een heerlijk seizoen om te fietsen, Hennie vertelt: “Fietsen houdt je fit en ontspannen. En juist in de herfst is het belangrijk om veel buiten te zijn, kom maar op met die vitamine D!” Florian weet daar nog wel wat redenen aan toe te voegen: “Ik vind fietsen ook heel rustgevend en verfrissend. Het gevoel van de wind door je haren is toch heerlijk! Zeker na een drukke dag, als je op de fiets springt ben je direct weer rustig.”

Naar het bos
Die rust kun je natuurlijk ervaren in de stad, maar Florian heeft ook nog een andere tip: “Fietsen door het bos is superleuk! Daar merk je echt dat de lucht zo fris is. En het is ook spannend, want je komt wel eens dieren tegen. Wij zijn op de fiets wel een keer een wild zwijn tegengekomen, dat was een avontuurlijke fietstocht! En soms zie ik ook reeën en eekhoorns, die zijn ook heel mooi.” Hennie voegt daar aan toe: “Absoluut, en in je vrije tijd is het ook super om er met een mountainbike op uit te trekken in het bos!” Florian: “Dan heb ik nog wel een extra tip: ga ook eens aan het einde van de dag op je fiets naar het bos. De zonnestralen schijnen dan heel laag tussen de bomen door, het is dan net alsof je in een sprookjesbos bent! Aan het einde van de dag zie je ook vaker reeën of andere wilde dieren, omdat de meeste mensen dan al naar huis gaan.”

Herfstchallenges
Spring jij ook dit najaar lekker op de fiets in Enschede? Dan kun je zo maar eens een cadeautje in handen krijgen van onze fietsburgemeesters. Hennie vertelt: “Omdat we blij zijn met iedereen die gewoon doorfietst in de herfst, gaan we jullie als fietsers binnenkort in het zonnetje zetten! In november houden we een actie waarbij we de fietsers bedanken met een bon voor gratis warme chocolademelk. Wie weet kom je ons dus tegen op een feestelijk fietspad! Maar ook als je ons niet tegengekomen bent, heb je je longen toch weer even lekker volgepompt met frisse lucht. Dat is ook niet onbelangrijk!” En heb je de Enschede fietst-app? Kijk dan maar eens snel bij de challenges, want dan is jouw warme chocomelk al binnen handbereik.

Wat willen Florian en Hennie de Enschedeërs nog meegeven? “Laat deze maanden de fiets niet op stal staan, maar blijf gewoon even vaak de fiets pakken als je in de zomer deed. Dus naar school, naar werk, naar de supermarkt, naar vrienden. Zeker weten dat jij dan vrolijk en fris van de herfst geniet!”

Recent
fietsnieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Dan blijf je op de hoogte van al het fietsnieuws uit Enschede.