02 september 2021

Genieten op de fiets

Beste lezer,

Wat waren de Olympische Spelen weer enerverend. Wat liggen winst en verlies, met daaraan blijdschap en verdriet gekoppeld, toch soms dicht bij elkaar. Maar daar is inmiddels genoeg over gezegd en geschreven. Terug naar Enschede Fietsstad. Genieten op de fiets. Heerlijk toch!

Hoe is jullie (fiets)zomer tot nu toe verlopen? Zat er een buitenlandse fietsvakantie in? Een mooie uitdaging! Of werd het een vakantie in de regio? Of zelfs een gezellig terrasje op de Oude Markt?

Je kunt natuurlijk met mooi zomers weer het Rutbeek bezoeken of lekker de natuur in op de fiets. Of duik bij regen de bioscoop, sportschool of het Wilminktheater in. Vergeet niet eerst de Enschede Fietst-app te downloaden voordat je op de fiets springt. Want wist je dat er in de app allerlei nieuwe beloningen staan? De punten die jij spaart door te fietsen, kun je nu ook inruilen voor een vrijkaartje voor theater Concordia, een gratis bolletje ijs bij ijssalon Heinink en een gratis dag flexwerken bij ICON053. Dat maakt fietsen toch extra leuk!

‘een ijsje halen in de stad’

Over ijsjes gesproken… Junior Fietsburgemeester Florian en ik zijn deze zomer een uitdaging aangegaan. We hebben getest wat sneller is; een ijsje halen in de stad op de fiets of met de auto.
Nieuwsgierig wie er gewonnen heeft? We maakten er een filmpje van! Kijk maar eens op www.enschedefietsstad.nl.
Onze conclusie is in elk geval dat met de fiets eropuit trekken een heerlijk ontspannen gevoel geeft. De tijd telt dan even niet. Wat je ook gaat doen op de fiets, je bent goed bezig. De zon, de omgeving, de frisse lucht… allemaal factoren om gelukkig van te worden!

Zelf stap ik vaak op de fiets om via het Lutterzand naar mijn museum bij mijn geboortegrond in Denekamp te gaan. Daar ontmoet ik dan enthousiaste bezoekers die van alles van me willen weten. Via het Singraven door de prachtige Twentse dreven rij ik dan weer voldaan naar huis. Verder was ik deze zomer op vakantie in Oostenrijk. Op een berg van 1700 meter overvalt je de daar de rust en de stilte. Daar kon ik ook mijn eigen klimcapaciteiten testen. Heerlijk!

Ben jij ook toe aan wat sportieve uitdaging? Dan heb ik nog twee leuke tips: Voor de toerfietser is er het ‘Jedermannrennen’. Google maar eens! En in september is het vaak perfect weer voor een lekker rondje mountainbiken, heb jij het parcours van 30 km rondom Enschede al eens geprobeerd?

Tot slot zou ik iedere wielerliefhebber, actief of inactief, willen wijzen op het feit dat Enschede 3 oktober hoog bezoek krijgt van wielrennen op het hoogste niveau. De Münsterland Giro, waaraan grote profploegen meedoen uit heel de wereld! Meer informatie vind je op muensterland-giro.de.

Kortom, zowel de ‘gewone’ fietser als de sportieve fietser kan zijn hart komende periode ophalen in Enschede Fietsstad!

Uiteraard wens ik iedereen een prachtige nazomer.

Sportieve groet van jullie fietsburgemeester,

Hennie Kuiper

Recent
fietsnieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Dan blijf je op de hoogte van al het fietsnieuws uit Enschede.