01 december 2023

Alle kinderen fietsend of lopend naar school!

Jong geleerd is oud gedaan! Met de actie ‘Wij fietsen of lopen naar school’ stimuleert Enschede Fietsstad kinderen en hun ouders om zo veel mogelijk op de fiets of lopend naar school te gaan. Scholen in Enschede kregen een leuke toolkit om dit op een leuke manier aan te moedigen. 

Als meer kinderen fietsend of lopend naar school gaan zorgt dat voor minder verkeersdrukte en minder onveilige situaties rondom de school. Ook blijkt uit onderzoek dat beweging allerlei positieve effecten heeft op de fysieke en mentale gezondheid van kinderen.

Toolkit voor de scholen

In de toolkit zitten alle materialen voor een leuke ‘Wij fietsen of lopen naar school’-actieweek. Tijdens deze week sparen kinderen van groep 3 t/m 8 stickers die zij op een stickerkaart mogen plakken wanneer zij op de fiets of lopend zijn. Is de stickerkaart vol? Dan mogen ze een eigen fietsmedaille inkleuren en uitknippen. Daarnaast spelen de kinderen klassikaal  een leuke quiz over de voordelen van fietsen en lopen naar school. 

Fiets-checklist

In het kader van de actie ontvangen kinderen en hun ouders een fiets-checklist voor thuis van de school. Deze checklist helpt hen om hun fiets(en) winterklaar te maken. Wist je bijvoorbeeld dat je bij gladheid meer grip hebt op de weg, wanneer je een beetje lucht uit je banden laat lopen? En dat er een handige strooikaart is, waarop je kan zien op welke fietspaden er is gestrooid in de gemeente Enschede? Bekijk de strooikaart hier.

Alle basisscholen in Enschede hebben de toolkit inmiddels ontvangen. Heb je vragen over de actie? Mail ons dan via: info@enschedefietsstad.nl.

Recent
fietsnieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Dan blijf je op de hoogte van al het fietsnieuws uit Enschede.