09 augustus 2021

Zomerfietsroutes in en rondom Enschede

Het is  volop zomer: het ideale moment om eropuit te gaan met de fiets. In de omgeving van Enschede zijn veel mooie fietsroutes te vinden.  Dus pomp je banden op, neem wat lekkers te eten mee, zet je zonnebril op en spring op de fiets!

Rondje Enschede

Een ‘Rondje Enschede’ móet je een keer gefietst hebben! Dwars door de groene longen van Enschede, langs bomen, weilanden en water. Halverwege kun je even bijkomen in een theetuin of rondsnuffelen in een atelier. De avontuurlijke wandel- en fietsroute is 52 kilometer. Hier kun je de routekaart downloaden, de route staat ook met bordjes aangegeven. Leuk

Poal tot Poal

Zin in een bijzondere fietsroute met geschiedenis? ‘Poal tot Poal’ is de grensstenenroute langs de rijksgrensstenen tussen gemeenten Enschede en Duitsland. De stenen voeren je terug naar het verleden, want bij de stenen kun je via een QR-code interessante verhalen over de geschiedenis van de grens lezen. De route is 25 kilometer. Hier zie je de routebeschrijving.

Haarmühle

45 kilometer langs de mooiste plekjes rondom Enschede, Haaksbergen en de Duitse grens. Dat is fietsroute Haarmühle. De route loopt door het prachtige Twentse natuurgebied het Buurserzand, waar 150 jaar oude jeneverbesstruiken staan. Ook loopt de route door het Witte Veen, waar je zo maar eens een Schotse Hooglander tegen het lijf kunt lopen (of eigenlijk: fietsen)! Hier kun je de route zien.

Textielroute

Wist je dat textiel nauw verbonden is met Enschede en buurgemeente Gronau? Ontdek dit rijke textielverleden op de fiets! De Textielroute brengt je langs monumentale villa’s en stadsparken die gesticht zijn door de textielheren. Ook kun je een kijkje nemen bij oude fabriekspanden. De route van circa 35 kilometer vind je hier.

Zoutmarkeroute

Voor de fanatiekelingen onder ons is de Zoutmarkeroute een leuke uitdaging: 91 kilometer tussen Enschede, Haaksbergen, Hof van Twente en Hengelo. Het gebied staat bekend om de mooie natuur, oude industrie, Twentse gastvrijheid en natuurlijk de zoutwinning. De route kun je hier zien.

Fietsroute Bad Boekelo

Het Twentse landschap wordt ook wel ‘coulisselandschap’ genoemd. Weet jij waarom? Tijdens de fietstocht Bad Boekelo kom je erachter! Via kronkelende landweggetjes kom je langs oude boerderijen en krijg je prachtige doorkijkjes over de weilanden. De route is 52 kilometer, maar je kunt hem ook verkorten naar 33 kilometer. Hier vind je de routebeschrijving via fietsknooppunten.

Los op ’t Ros

De bomen flitsen aan je voorbij terwijl je je beenspieren flink aan het werk zet. De route ‘Los op ’t Ros’ is een feestje voor de sportieve fietser. De 110 kilometer lange route gaat langs de grenzen van het land en van de steden. Je komt door pittoreske dorpjes en adembenemende natuurgebieden. Hier staat de routebeschrijving. 

Heb je een mooie foto gemaakt van jouw fietstocht? Deel hem dan op social media onder #Enschedefietsstad, tag @enschedefietsstad of stuur hem rechtstreeks naar onze social media accounts. De mooiste foto’s delen we graag met al onze volgers!

Recent
fietsnieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Dan blijf je op de hoogte van al het fietsnieuws uit Enschede.