12 mei 2023

Yes, lentekriebels!

Mijn geluk kan niet op want het is voorjaar! Zoals veel andere mensen krijg ik vaak last van een winterdipje. Vooral na de feestdagen, want dan zijn de dagen nog steeds somber, kort en donker. Ik leef helemaal op zodra het zonnetje weer begint te schijnen, het langer licht is en… niet onbelangrijk, het weer warmer wordt. Ik pak op dit soort dagen altijd de bakfiets en zit regelmatig met een big smile te genieten van de zon op mijn gezicht en de prachtige omgeving.

Je ziet meer op de fiets

Gelukkig ben ik niet de enige die hiervan geniet, want mijn dochter Lennie is echt een buitenkind. Zingend zit ze zich te verwonderen over alles wat ze onderweg ziet. Ik luister met veel plezier en liefde naar haar grootse verhalen. Ze vertelt mij wat ze ziet, wat ze graag wil doen en waar ze is geweest. Bij een speeltuin of kinderboerderij moet altijd even gepauzeerd worden. Ik vind het zo bijzonder om de wereld door de ogen van mijn dochter te bekijken. Kinderen zien zo veel andere dingen dan wij volwassenen. “Kijk mama, zie je de grote bonte specht?”, “Ik hoor een grasmaaier” of “Mama, zie jij die paardjes ook knuffelen?”.

Samen is leuker

Lennie vindt het nog leuker als er ook nog een vriendje of vriendinnetje naast haar in de bakfiets zit. Wen wat zijn wij blij dat wij begin oktober een broertje of zusje voor Lennie verwachten! Tijdens de zwangerschap vind ik het heel erg belangrijk om fit te blijven en fietsen is hartstikke gezond, ontspannend en duurzaam.

Iedereen op de fiets!
Niet alleen ik leef helemaal op zodra het lente wordt! Onderweg groet iedereen elkaar weer vrolijk. Ook mijn lieve vrienden, familie en buren hebben last van de welbekende winterdip. In de wintermaanden zien we elkaar minder. Maar zodra het voorjaar wordt pakken alle buren, vrienden en familie veel vaker de fiets om lekker te kunnen genieten van het buitenleven en het samen zijn!

 

Nadine Mulder

 

 

Recent
fietsnieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Dan blijf je op de hoogte van al het fietsnieuws uit Enschede.