22 mei 2023

Werkt dat nou echt, Snel Groen?

Begrijpelijk dat dit je reactie is als je hoort dat je sneller groen licht krijgt op de fiets. Maar het werkt echt. Met de Enschede Fietst-app krijg je sneller groen op meer dan 20 plekken in Enschede. Maar, hoe werkt dat nou? We leggen het je uit.

Sneller groen

Zodra de Enschede Fietst-app merkt dat je een Snel Groen-verkeerslicht nadert stuurt de app automatisch een seintje naar de centrale die de verkeerslichten aanstuurt. Het verkeerslicht ‘ziet’ op deze manier eerder dat je aan komt fietsen. Dit gebeurt automatisch, je kunt je telefoon dus gewoon in je zak of tas laten. Door deze technologie is de kans dat jij op het juiste moment groen licht krijgt groter. Dit maakt het fietsen door Enschede leuker, efficiënter en sneller. Lekker doorfietsen dus! Via onderstaande link zie je op welke locaties in Enschede je allemaal sneller groen krijgt.

De Enschede Fietst-app

Ken je de Enschede Fietst-app nog niet? Met deze app krijgen Enschedeërs punten door te fietsen en sneller groen licht bij het verkeerslicht. De punten kun je inzetten voor leuke beloningen bij lokale ondernemers. Download de Enschede Fietst-app en ervaar het zelf!

Meer informatie over Snel Groen (locaties) & download de Enschede Fietst-app

Recent
fietsnieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Dan blijf je op de hoogte van al het fietsnieuws uit Enschede.