12 oktober 2022

Vaker op de fiets of lopend naar school!

Op maandag 24 oktober start de Safe bij de belweek op basisschool de Sterrenborgh. Deze week staat volop in het teken van verkeersveiligheid en beweging. Het doel? Meer ouders en kinderen die met de fiets of lopend naar school gaan!  
 
Fietsen of lopen naar school 
Actief naar school gaan heeft veel voordelen. Kinderen leren het verkeer kennen, hun weerstand verbetert en het is goed voor de hersenen. Daarnaast is de schoolomgeving veiliger als er minder auto’s rijden.  
 
De Safe bij de bel week 
Tijdens de Safe bij de belweek worden ouders en kinderen uitgedaagd om een week lang op de fiets of lopend ‘Safe’ (veilig) bij de bel te komen. Aan het einde van de week ontvangen de kinderen een beloning voor hun actieve gedrag. Daarna vindt er nog 3 weken lang een groepschallenge plaats. Daarbij strijden de klassen tegen elkaar om de titel ‘actiefste klas van de school’. Dit alles voor een hopelijk blijvend enthousiasme om fietsend of lopend naar school te komen.

Enschede Fietsstad
De Safe bij de bel-week wordt mogelijk gemaakt door Enschede Fietsstad. Enschede Fietsstad heeft als doel: elke rit in Enschede die korter is dan 5 kilometer, gebeurt met de fiets. Een groots plan? Jazeker! Maar dat moet ook. Als vooruitstrevende stad, willen we koploper in fietsen zijn. En blijven. Zo houden we de stad bereikbaar en onszelf gezond. Daarom zeggen we in Enschede: liever de fiets! 

 

Recent
fietsnieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Dan blijf je op de hoogte van al het fietsnieuws uit Enschede.