03 oktober 2022

Start werkzaamheden laatste fase F35 Hengelo – Enschede

Fietsers kunnen vanaf begin 2024 over de F35 rechtstreeks van station Hengelo naar station Enschede. Een flinke mijlpaal dus. De werkzaamheden aan de F35 starten half november. Dan beginnen de voorbereidingen voor de fietsbruggen en het verhoogde fietspad over de Lambertus Buddestraat en de Tubantiasingel.

Veiliger voor fiets en auto

De fietsbrug en het verhoogde fietspad leiden veel fietsverkeer straks over de Lambertus Buddestraat en de Tubantiasingel heen. Dat betekent dus minder fietsers die vanaf de Spoordijkstraat deze straten oversteken. Dat is veiliger voor de fietsers van en naar het centrum, maar ook voor de automobilisten op de Lambertus Buddestraat en de Tubantiasingel.

Werkzaamheden in fasen

De komst van 2 fietsbruggen en een verhoogd fietspad vraagt veel voorbereiding.
We werken op de volgende plekken:

  • Tubantiasingel: Vanaf half november plaatst bouwbedrijf Strukton palen en wanden waarop de fietsbrug komt te liggen. De weg is bij de Spoordijkstraat ongeveer 4 weken dicht.
  • Spoordijkstraat tussen Lambertus Buddestraat en Tubantiasingel: Vanaf begin december plaatsen we wanden om het verhoogde fietspad aan te leggen. Fietsers moeten omfietsen via Rigtersbleek Zandvoort. Voor auto’s geldt eenrichtingsverkeer. Dit geldt tot eind 2023.
  • Lambertus Buddestraat: Vanaf voorjaar 2023. Strukton plaatst dan palen en wanden waarop de fietsbrug komt te liggen. De weg is bij de Spoordijkstraat ongeveer 4 weken dicht.
    Plaatsen fietsbruggen Lambertus Buddestraat en Tubantiasingel: Waarschijnlijk voorjaar en najaar 2023. De werkzaamheden duren een week per brug.

Bedrijven zijn altijd bereikbaar en worden persoonlijk geïnformeerd. De omleidingsroutes staan ter plekke aangegeven.

De F35 is een snelle, veilige en non-stop fietsverbinding van 62 kilometer

De F35 is een fietssnelweg die loopt van Nijverdal naar de Duitse grens. Er zijn zijtakken van Almelo naar Vriezenveen en van Enschede naar Oldenzaal. Deze fietssnelweg loopt ongeveer gelijk aan de autosnelweg A35. De F35 is altijd 4 meter breed. Ook kom je weinig kruisingen tegen.

Recent
fietsnieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Dan blijf je op de hoogte van al het fietsnieuws uit Enschede.