06 december 2019

Vernieuwde Raiffeisenstraat weer open

De Raiffeisenstraat is weer open. Sinds vanmiddag 6 december is de straat weer toegankelijk voor alle verkeer. De Enschedeërs en forenzen hebben te maken gehad met forse wegwerkzaamheden in het afgelopen jaar. Werkzaamheden die tijdelijk best hinderlijk kunnen zijn, maar die na afloop écht bijdragen aan betere bereikbaarheid, leefbaarheid, aantrekkelijkheid en verkeersveiligheid.

De opnieuw ingericht Raiffeisenstraat is prachtig geworden. Voor de fietsers betekent het weer een nieuwe schakel binnen de fietssnelweg F35 naar Oldenzaal. Daardoor is de beste fietssnelweg van Nederland nog weer beter geworden. Wij zijn er blij mee!

Er is ook veel groen toegevoegd aan de omgeving. In totaal is het gebied 60 bomen rijker geworden. En er is een groen ovatonde. Daardoor is de verkeersveiligheid op het kruispunt met de Deurningerstraat aanzienlijk verbeterd. De ovatonde heeft een plantsoen gekregen en er is in het gebied ruimte gemaakt voor wateropvang in wadi’s.

Om de opening te vieren, trakteerde het promo-team van Enschede Fietsstad vanmiddag alle voorbijgangers op een Snelle Jelle.

Kortom, weer een mooie mijlpaal voor Enschede Fietsstad!

Recent
fietsnieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Dan blijf je op de hoogte van al het fietsnieuws uit Enschede.