03 april 2020

De Oldenzaalsestraat is weer open

De gemeente Enschede heeft meer als een jaar gewerkt aan de waterberging en volledige herinrichting van de Oldenzaalsestraat. Een project met veel impact voor omwonenden, ondernemers en het doorgaande verkeer. Dus ook voor fietsers!

Omleidingsroutes voor fietsers

In het afgelopen jaar waren er regelmatig omleidingsroutes. Het zal niemand zijn ontgaan. Ook fietsers moesten de omleidingsroutes volgen. Kostte iets meer tijd en je moest iets beter op de borden van de omleidingsroutes letten. Soms moest je vanwege de werkzaamheden 3 minuten omfietsen. Maar elk nadeel heb zijn voordeel. In die paar minuten had je al fietsend ook 22 calorieën extra verbruikt!

Bovendien hebben we het afgelopen jaar regelmatig extra uitdagingen in de Smart App geplaatst, zodat je – wanneer je de omleidingsroutes voor de Oldenzaalsestraat fietste én gebruik maakte van de Smart App op je smartphone – voor leuke prijzen en extra punten kon sparen.

Groener, droger, mooier

De hevige regenbuien, die de Oldenzaalsestraat en haar omgeving regelmatig onder water zetten, waren aanleiding voor dit project. Met een gigantische waterberging en wadi’s langs de weg kan de Oldenzaalsestraat nu maar liefst 7 miljoen liter regenwater bergen. Dit maakt de kans op wateroverlast vele malen kleiner.

Naast het aanpakken van wateroverlast zijn er nog een aantal doelen gerealiseerd. De straat onderging een complete metamorfose. Een frisse inrichting met brede stoepen en een verbeterde kwaliteit van de fietspaden. Én kleurrijke groenstroken. Die maken het gebied direct veel aantrekkelijker, ook voor fietsers en voetgangers.

Puntjes op de i

De weg is vanaf vrijdag 3 april, 17.00 uur weer open voor het doorgaande verkeer. De komende weken wordt het project verder afgerond. Er komen nog planten in de wadi’s en de rode coating voor de fietspaden wordt nog aangebracht.

Recent
fietsnieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Dan blijf je op de hoogte van al het fietsnieuws uit Enschede.