Milou en haar kinderen zijn dol op de bakfiets

Milou (31) woont en werkt in Enschede. Ze woont er samen met haar man Tjal, zoontje Kick (4) en bonusdochter Robine (7). Nu Kick sinds begin dit jaar ook naar de basisschool gaat, brengen Milou en Tjal de kinderen naar school met de bakfiets.

‘Begin dit jaar hebben we een elektrische bakfiets aangeschaft. De afstand naar de basisschool is net te ver om te lopen en het is voor ons onhandig om de auto te pakken. Zowel mijn man als ik werken in het centrum van Enschede en hier is eigenlijk geen parkeerplek voor de auto. Vandaar dat wij nu al enige tijd de fiets pakken naar het werk. Met de bakfiets kunnen we de kinderen naar school brengen en meteen doorfietsen naar ons werk.

Dol op de bakfiets

We hebben er al zoveel plezier van gehad! De kinderen vinden het prachtig in de bakfiets en ik vind de momentjes samen echt heel gezellig. Mijn zoontje Kick van 4 jaar zei de allereerste keer dat we ermee op stap gingen tegen mij: ‘Mama, ik ben dol op de bakfiets!’. En hij is niet de enige, ook andere kinderen op de basisschool vragen me regelmatig of ze in de bakfiets thuisgebracht mogen worden.

De voordelen

Ik ben zelf niet per se dol op fietsen, maar het is voor mij gewoon een stuk handiger. Het scheelt me in reistijd: ik kan snel en gemakkelijk van punt A naar punt B fietsen en ik kan de fiets dichtbij mijn werk kwijt. Ik kan op de fiets ook veel meer genieten van het mooie weer en van de gezelligheid die je voor je hebt. Ook in het weekend gebruiken we de fiets vaak om erop uit te gaan, zoals naar het Van Heekpark. De waterspeeltuin daar is bij mooi weer toch wel een favoriet plekje van ons gezin.

Prima fietsen in Enschede

Het is fijn dat je in Enschede ook prima kunt fietsen. Er zijn goede fietspaden, fietsstraten en voldoende voorzieningen. Ik voel me veilig op de fiets in Enschede. Naar het werk pak ik de Wethouder Elhorststraat. We wonen in Enschede-Zuid en deze fietsstraat is een snelle route naar het centrum. Ideaal. Op zich is er niet heel veel veranderd aan de straat, maar het is nu voor fietsers een stuk veiliger. En je bent een stuk sneller. Auto’s mogen er wel op, maar moeten ruimte geven aan fietsers.

Wel vind ik dat je rondom het centrum en in Noord goede fietsstraten hebt, maar het hier in Enschede-Zuid nog wel iets beter zou kunnen. Bijvoorbeeld bij de basisschool De Wielerbaan. Veel ouders brengen hun kinderen nog met de auto en rond ophaal- en brengtijd is het dus erg druk. Ook rijdt er nog een bus. Er loopt nu niet een apart fietspad rondom de school. Dit kan denk ik wel veiliger gemaakt worden voor fietsers. Dan wordt het ook meteen aantrekkelijker voor ouders om hun kinderen met de fiets weg te brengen!’

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Dan blijf je op de hoogte van al het fietsnieuws uit Enschede.