Björn fietst bijna elke dag

Björn fietst elke dag en doet zowat alles op de fiets. Naar de sportschool, de supermarkt, de voetbal, ’s ochtends de kinderen naar school brengen en voor ontspanning. Björn werkt zelfs in de fietsindustrie! Naar kantoor pakt hij dan alleen wel weer de auto.

‘Ik hou van fietsen, maar mijn kantoor zit in Veenendaal en Munster en dit is toch net te ver weg om de fiets te pakken. Voor vrijwel al het andere pak ik wel de fiets. Fietsen is voor mij echt ontspanning, het geeft rust. Je hebt veel meer tijd om om je heen te kijken. Het is allemaal iets minder gehaast. Als ik de auto niet hoef te gebruiken, doe ik het ook liever niet. Daarnaast ben je in spitsmomenten een stuk sneller in Enschede.

Enschede is een vrij compacte stad. Alles is goed bereikbaar op de fiets. Je bent vanuit onze wijk Bolhaar zo in het centrum, maar ook in de bossen. Enschede is ook wel echt fiets georiënteerd. Ik zie de laatste jaren een sterke verbetering. Er zijn meer fietspaden, we hebben een fietssnelweg. De intentie is er. Niet alles heeft even goed uitgepakt naar mijn idee. Ik vind het stuk rondom de Melkhal en richting het stadskantoor nog wat ongelukkig: als autobestuurder heb je daar bij het afslaan niet voldoende zicht op de fietsers. Dat is niet fijn. Maar de fietssnelweg is wel echt een verbetering. Ik gebruik hem zelf regelmatig.

De fietspaden buitenaf zijn ook goed aangelegd. Hier fiets ik vaak met de mountainbike. Richting het vliegveld, bij Hulstbeek en bij Bad Bentheim heb je mooie mountainbiketracks. Die tracks doe ik graag met m’n fietsvrienden. Ook voor met de ‘normale’ fiets heb je in de omgeving veel mooie plekken waar ik graag fiets. Vooral in het buitengebied. Het nieuwe gedeelte rondom ’t Vaneker, richting Boekelo en richting Lammerinkswönner en de UT. Je hebt meteen het idee dat je er even tussenuit bent.

Ik zie normaal gesproken in onze wijk veel mensen die de fiets naar het werk nemen. Nu in coronatijd lijkt het alsof nog meer mensen de fiets pakken. Voor mij maakt het zelf niet zo veel verschil. Ik fietste überhaupt al veel. Behalve als het regent, dan pak ik toch liever de auto. Maar wist je dat het in Nederland maar 7% van de tijd regent? Eigenlijk kan je dus vrijwel altijd de fiets pakken!’

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Dan blijf je op de hoogte van al het fietsnieuws uit Enschede.