21 december 2023

Fietsend door het najaar met Marc Teutelink

Het najaar heeft zijn intrede gedaan, maar dat weerhoudt wethouder Marc Teutelink er niet van om deze koude maanden fietsend door te komen. Als een doorgewinterde fietsfanaat deelt hij graag zijn ervaringen en tips om ook dit seizoen door te blijven fietsen.

Ik heb een mooie zomer gehad vol afspraken in en rondom Enschede waar ik met mijn e-bike snel en gemakkelijk naartoe kon. Fietsen in de zomer is natuurlijk heerlijk met het mooie weer, maar ook in de herfst en winter is het prima te doen. Met een lekkere warme muts op en handschoenen aan trotseer ik de kou. Na zo’n frisse fietsrit in de ochtend ben ik meteen goed wakker!

Doordat ik steeds vaker de fiets pak, ontdek ik allerlei handige tips die het fietsen nog leuker en gemakkelijker maken:

  • Een goed regenpak is in dit seizoen onmisbaar. Zelf heb ik ook een waterdichte fietstas zodat mijn bagage altijd droog blijft.
  • Check voor vertrek altijd je banden. Goed opgepompte banden fietsen een stuk stabieler en makkelijker. Sta je toch ergens met een lege fietsband, dan kun je terecht op een van de 15 fietspomplocaties verspreid door Enschede.
  • Kijk als het gevroren of gesneeuwd heeft voor vertrek op de strooikaart. Daar zie je op welke fietspaden er wordt gestrooid en kun je de beste sneeuw- en ijsvrije route bepalen.

“Met een lekkere warme muts op en handschoenen aan trotseer ik de kou. Na zo’n frisse fietsrit in de ochtend ben ik meteen goed wakker!”

Marc Teutelink, Wethouder

Om ervoor te zorgen dat we in Enschede het hele jaar door lekker kunnen fietsen, werkt de gemeente ook dit najaar aan het verbeteren van fietsroutes. Het Dorpsverkeersplein in Lonneker wordt binnenkort verbonden met de F35 richting Oldenzaal. Verder zetten wij flinke stappen met de twee fietsbruggen richting Hengelo die naar verwachting dit najaar klaar zijn. Inmiddels is de tweede fietsbrug bij de Lambertus Buddestraat geplaatst. Ook aan de F35 door Roombeek wordt flink gewerkt.

Laat dit najaar je fiets niet in de schuur staan en ga net als ik met de fiets op pad! Met de juiste voorbereiding blijft fietsen hartstikke leuk. En voor wie wat extra aanmoediging kan gebruiken om vaker de tweewieler te kiezen, is er altijd de Enschede Fiets-app om je rit nog leuker te maken. Laat die pedalen maar draaien en geniet al fietsend van het najaar!

Heeft het gevroren of gesneeuwd? Bekijk de strooikaart op de website van de gemeente via enschede.nl/gladheid-en-strooikaart. Benieuwd waar jij in Enschede gratis je fietsbanden kan oppompen? Ga dan naar enschedefietsstad.nl/fietspomplocaties.

Recent
fietsnieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Dan blijf je op de hoogte van al het fietsnieuws uit Enschede.