02 april 2019

F35 beste fietssnelweg van Nederland

Enschede Fietsstad 2020 heeft nu al iets te vieren. De ANWB heeft onze fietssnelweg F35 uitgeroepen tot de beste van Nederland!

De ANWB heeft onderzoek gedaan naar de beste fietssnelwegen van Nederland. Daarbij hebben ze gekeken naar kwaliteit en snelheid van het asfalt, de belijning, bermen en de afwezigheid van obstakels en scherpe bochten. Ook keek de ANWB naar verkeersveiligheid, sociale veiligheid, de kwaliteit van de omgeving en het algeheel fietsplezier.  Kortom, een uitdagende vergelijking met de beste fietssnelwegen van Nederland.

Uit het onderzoek scoort onze F35 een prachtige 4,1 op een schaal van 0-5. Daar zijn we natuurlijk best trots op!

Een paar citaten uit het onderzoek:

  • “De F35 mag zich dan ook met recht een fietssnelweg noemen.”
  • “Het stuk tussen Station Kennispark en de Lambertus Buddestraat in Enschede is het schoolvoorbeeld van een veilig fietspad.”
  • “Je kunt bijna overal voluit fietsen.”
  • “De herkenbaarheid van de route is zeer goed.”
  • “Hier krijg je echt het gevoel op een fietssnelweg te zitten.”

Wij vinden het geweldig dat jij ook fietst. Enschede Fietsstad 2020 wil graag dat steeds meer Twentenaren de fiets pakken. Natuurlijk in de binnensteden, maar ook tussen de steden en dorpen. E-bikes zijn inmiddels volledig ingeburgerd en ook speedpedelecs zie je steeds vaker in het straatbeeld. Met deze fietsen zijn afstanden van 20 km – ook voor woon-werkverkeer – prima te doen. En een voordelig, duurzaam en gezond alternatief voor de auto en het OV.

Fietsen is gezond, voordelig, duurzaam en vaak ook de snelste manier van vervoer. Zéker over de beste fietssnelweg van Nederland, de F35!

Recent
fietsnieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Dan blijf je op de hoogte van al het fietsnieuws uit Enschede.