08 augustus 2023

Enschedese Fietsweek 25 september – 1 oktober

Van 25 september tot en met 1 oktober vindt de tweede editie van de Enschedese Fietsweek plaats. Net als vorig jaar worden alle Enschedeërs opnieuw uitgedaagd om voor elke rit onder de 5 kilometer de fiets te kiezen. Doe je (weer) mee?

Dat fietsen gezond, duurzaam en goedkoop is weet inmiddels iedereen. Toch pakken we soms voor korte ritjes alsnog de auto. Uit gemak, gewoonte of als het regent bijvoorbeeld. Enschede Fietsstad daagt iedereen uit om een week lang voor elke korte rit de fiets te pakken. Zo ervaar je de positieve effecten van fietsen. Voor jezelf én voor de stad.

Succes vorig jaar
Vorig jaar deden honderden Enschedeërs mee aan de eerste editie van de Fietsweek. Een paar leuke feitjes op een rij: 

  • Ruim 85% lukte het om de hele week de fiets te pakken voor de korte rit.  
  • Bij elkaar fietsten alle deelnemers tijdens de Fietsweek bijna 14.000 kilometer.  
  • Deelnemers waren niet alleen gezond bezig, ze bespaarden samen ook nog eens zo’n 2.790 kilo CO₂ en € 4.340,- aan benzine.   

De Fietsweek kon rekenen op enthousiaste reacties en bleek voor veel deelnemers een goede motivatie om vaker te kiezen voor de fiets. Redenen genoeg voor een tweede editie, om zo nog meer Enschedeërs te inspireren om de fiets te pakken voor korte ritjes.

Meld je aan!
Doe jij dit jaar ook mee? Daag jezelf uit en meld je aan via enschedefietsstad.nl/fietsweek. Als deelnemer ontvang je handige tips en motivatie in je mailbox om de Fietsweek door te komen. En voor de eerste 80 aanmelders ligt er een leuk motivatiepakketje klaar, dus wacht niet te lang! 

Recent
fietsnieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Dan blijf je op de hoogte van al het fietsnieuws uit Enschede.