13 november 2020

De fiets: het ideale vervoersmiddel in coronatijd

Het coronavirus houdt ons nog steeds in de greep. Nu we in een gedeeltelijke lockdown zitten, moeten we allemaal weer zoveel mogelijk thuisblijven. Gelukkig kunnen we wel blijven fietsen. Zo kun je na een thuiswerkdag nog even lekker bewegen door een stukje op de F35 te fietsen of haal je in het weekend een frisse neus op het Groene Spoor.

We volgen voor de campagne Enschede Fietsstad de richtlijnen van het RIVM. Het advies is daarom om niet naar drukbezochte locaties te gaan. Een rondje de fiets pakken voor ontspanning, bijvoorbeeld na een thuiswerkdag, mag nog wel. En ook noodzakelijke ritten kun je natuurlijk ook gewoon op de fiets blijven doen. Dus moet je op pad? Bijvoorbeeld naar de sportschool, voor boodschappen of om de kinderen op te halen van school? Pak dan de fiets! Even buiten zijn en bewegen is gezond, juist nu we weer veel binnen zitten.

Houd tijdens het fietsen wel rekening met jezelf en anderen:

  • Houd zoveel mogelijk 1,5 meter afstand van anderen.
  • Wil je inhalen? Probeer dit te doen met een ruime bocht, maar let op dat je andere weggebruikers en jezelf niet in gevaar brengt.
  • Fiets met maximaal één ander persoon.
  • Vermijd drukke fietspaden of kruispunten.
  • Sta je toch bij een druk stoplicht? Ga dan niet dicht naast andere fietsers staan, maar neem de ruimte.

Heb je een mooie foto gemaakt van jouw fietstocht? Deel hem dan op social media met de hashtag #EnschedeFietsstad, tag @enschedefietsstad of stuur hem rechtstreeks naar onze social media accounts. De mooiste foto’s delen we graag met onze volgers.

Veel fietsplezier!

Recent
fietsnieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Dan blijf je op de hoogte van al het fietsnieuws uit Enschede.