Vanaf donderdag 9 mei 2019 draait de wielrenfilm COUREUR in het theater van onze EnschedeFietsstad2020-partner Concordia.

Met de actiecode COUREUR krijg je 2 euro korting op de toegangskaarten, met uitzondering van de premièredag op 9 mei; dan geldt al een vaste, lage prijs van 5 euro.

COUREUR is een speelfilm over het harde leven in de nietsontziende wielerwereld. Gemaakt door de Vlaamse regisseur Kenneth Mercken, die zelf ook wielrenner was.

In de film staat de jonge wielerbelofte Felix op het punt om aangenomen te worden bij een semiprofessioneel team in Italië. Hij wil koste wat het kost in de voetsporen van zijn fanatieke vader treden, die absoluut wil dat zijn zoon het verder schopt dan hij. Ook al kost dat hem zijn lichaam. Felix’ kwetsbare gezondheid blijkt echter niet opgewassen tegen de nietsontziende wielerwereld met zijn moordende concurrentie.

In dit semi-autobiografische speelfilmdebuut duikt de Vlaamse scenarist en regisseur Kenneth Mercken in zijn eigen bewogen wielerverleden. Hij werd in 2000 Belgisch kampioen wielrennen bij de eliterenners zonder contract. Later ontdekte hij in Italiaanse wielerploegen dat zijn lichaam eigenlijk niet geschikt is voor de slopende sport. Hij keerde zijn jongensdroom de rug toe en ging film studeren.

Het levert een kritische blik op van het wielrenwereldje eind jaren ’90 begin 2000, toen de sport bol stond hulpmiddelen als EPO. Als een soort proefkonijn krijgt Felix middelen toegediend om zijn prestaties te verhogen. Met dat gegeven, verfilmd met een indringende cameravoering maakt Mercken het slopende leven van wielrenners voelbaar.

Ga voor toegangskaarten en de korting naar: https://var/www/vhosts/enschedefietsstad.nl/httpdocs.concordia.nl/film/coureur-kenneth-mercken/09-05-2019-15-30

Dus stap lekker op de fiets naar het theater Concordia! Je fiets kun je dichtbij, gratis, veilig en overdekt parkeren in één van de fietsparkeergarages in de binnenstad, bijvoorbeeld op het Wilminkplein of bij De Graaff op de Brammelerstraat.

https://enschedefietsstad.nl/wp-content/uploads/2018/08/Flyer-fietsenstallingen-2.pdf