De provincie Overijssel stimuleert duurzaam transport met de elektrische vrachtfiets en bestelbus. Ondernemers in Overijssel, die bijna dagelijks pakketjes of andere zaken met een (vracht)auto of busje door de stad vervoeren, kunnen nu een elektrische vrachtfiets of bestelbus met subsidie aanschaffen.

En dat is goed nieuws! In navolging op het succes van de vrachtfietsactie in 2018 wil de Provincie Overijssel het duurzaam transport graag verder stimuleren. Ondernemers in West Overijssel en Twente kunnen voordelig overstappen naar elektrische voertuigen voor het transport van hun goederen. Als je in aanmerking komt, dan is er een subsidie beschikbaar van maximaal € 1.000,- voor een elektrische vrachtfiets. Zo stimuleert de provincie emissievrij vervoer en werken wij samen aan een vitale en bereikbare regio!

Waarom een elektrische vrachtfiets?

Een vrachtfiets is in de (binnen)stad minstens net zo snel ter plekke als een bestelwagen en komt op plaatsen waar men met de auto soms niet eens kan komen! De vrachtfiets is milieuvriendelijk, gezond en ook nog eens goedkoper in gebruik. Een groot deel van de goederen die in en uit de stad worden gebracht, kan in principe met een vrachtfiets worden vervoerd. En dat past natuurlijk prima bij de doelstellingen van Enschede Fietsstad 2020.

Minder vrachtverkeer in de spits en in de binnenstad

De actie is één van de projecten van de provincie Overijssel om een bijdrage te leveren aan minder vrachtverkeer op de weg tijdens de spits en in de binnenstad. De elektrische vrachtfiets kan hier een grote bijdrage aan leveren.

Stap op de e-vrachtfiets!

Dus ondernemers in Enschede, wees er snel bij! Stap op de elektrische vrachtfiets en zet een stapje met ons mee om van Enschede een échte fietsstad te maken. Meer informatie over deze actie en de voorwaarden vind je op www.vrachtfietsactie.nl