Op diverse plaatsen in de binnenstad worden op dit moment werkzaamheden aan de weg uitgevoerd. Het zal niemand ontgaan zijn en natuurlijk gaan deze werkzaamheden met enige hinder gepaard. Ook fietsers moeten op diverse plaatsen omleidingsroutes volgen. Kost iets meer tijd en je moet iets beter op de borden van de omleidingsroutes letten. Gelukkig zijn er dan ook ludieke borden geplaatst die de moraal hoog houden. “Dit was het dan alweer. Good goan.”

Soms moet je vanwege de werkzaamheden 3 minuten omfietsen. Maar dan is het weer een mooie bijvangst, dat je in deze tijd al fietsend 22 calorieën verbruikt. Fietsen is dus sportief en gezond!

Behalve de vrolijke noot op de gele omleidingsborden zijn er in de Smart App diverse uitdagingen te vinden. Wanneer je de omleidingsroutes fietst en gebruik maakt van de Smart App op je smartphone, dan spaar je automatisch voor leuke prijzen bij lokale ondernemers. Op dit moment zijn er drie leuke spaaracties voor enthousiaste fietsers die gebruik maken van de omleidingsroutes op de Raiffeisenstraat, de Oldenzaalsestraat en De Kop. Kijk maar eens op https://enschedefietsstad.nl/acties-en-uitdagingen/