Een avond over de toekomst van de fietsmobiliteit in de regio.

In samenwerking met de Fietsersbond afdeling Enschede organiseert Pakhuis Oost op 27 maart een avond over de toekomst van de fiets in de regio. In Pakhuis Oost zal o.a. Saksia Kluit, directeur van de Fietsersbond en Wim Salomons, oud-beleidsambtenaar van de gemeente Enschede hun licht laten schijnen op dit thema.

De fiets wordt steeds populairder en steeds meer Enschedeërs stappen steeds vaker op de fiets. En dat is goed nieuws! Want fietsen heeft zoveel voordelen. De vraag die deze avond centraal staat is hoe de fiets kan bijdragen aan de vervoers- en mobiliteitsbehoefte.

Er wordt gesproken over het beleid en de kansen op het gebied van vervoer en mobiliteit en de rol die de fiets daarin heeft. In dit verband is het interessant om de vraag te stellen wat de impact is van de vele technologische veranderingen die de fiets doormaakt. E-bikes, speedpedelecs, ze worden steeds normaler in het straatbeeld. Voor allerlei verschillende doelgroepen.

Twente is een mooie regio met veel kansen wanneer het gaat om mobiliteit. Een drietal grotere steden, kleinere steden en dorpen in een compact gebied.  Dit lijkt een mooie voedingsbodem om op Twentse en gemeentelijke schaal te werken aan een infrastructuur waarbij de fiets een centrale plek krijgt.

Aan het eind van de avond zal Wim Salomons (oud-ambtenaar van de gemeente Enschede en belast met het fietsbeleid) de avond samenvatten en zijn kijk geven op de kansen voor Twente.

Inloop: 19.30 uur
Start: 20.00 uur
Inschrijven viahttps://var/www/vhosts/enschedefietsstad.nl/httpdocs.concordia.nl/events/
Entree: vrije gift
Moderator: Willem Jaap Zwart. (fietser)
Waar: Pakhuis Oost , Lonnekerspoorlaan 114a , Enschede