Op dinsdag 13 augustus 2019 is de stembus open gegaan. De Fietsersbond is begonnen met het verzamelen van zoveel mogelijk stemmen voor de Fietsstad2020-verkiezing! En natuurlijk wil Enschede deze felbegeerde titel winnen. Tot 31 oktober kun je je stem uitbrengen op je favoriete fietsstad Enschede. Geef je jouw vijf sterren aan Enschede?!

Vul online de enquête in van de Fietsersbond en help jouw stad aan deze hoofdprijs. Bovendien maak je zo ook nog kans om een mooie e-bike te winnen!

Stem op Enschede Fietsstad!

Enschede wordt een echte fietsstad!

Want Enschede is op hard weg om in 2020 een échte fietsstad te zijn. Daar werken we al jaren aan. En daar gaan we ook mee door. De gemeente investeert in goede en veilige fietsvoorzieningen. En vindt het belangrijk, dat we in Enschede steeds vaker de fiets pakken. Mooie fietspaden, handige fietsnietjes, veilige en overdekte fietsstallingen, een geweldige fietssnelweg. Wist je dat de F35 in april 2019 door de ANWB is uitgeroepen tot de beste fietssnelweg van Nederland!!!

Steeds vaker op de fiets

Fietsen is in. Da’s logisch. Ook in Enschede weten we dat. Steeds meer mensen die in Enschede wonen of werken, pakken de fiets. Op de fiets kom je overal. In de stad, bij het station, op je werk of op school, bij de sportclub, in de Grolschveste of naar poppodium Metropool. Kortom, in Enschede stappen we steeds vaker op de fiets.

Onder de noemer Enschede Fietsstad 2020 organiseren we allerlei leuke acties en uitdagingen. Veel fietsers gebruiken de Smart App. Die zorgt dat jij als fietser sneller groen krijgt. Ook kan je in de app mooie uitdagingen aangaan om punten te verdienen en prijzen te winnen. En misschien heb je van ons al wel eens een TonyChocolonely gekregen bij een uitdeelactie langs het fietspad.

Samen nóg meer fietsenergie

Fietsstad worden doen we samen met veel Enschedese ondernemers, fietsenmakers en andere lokale partners. Zoals FC Twente, Livio, Sportaal, Concordia en Metropool. Zij ondersteunen alle de mooie doelstellingen van Enschede Fietsstad 2020. Want fietsen is ontspannend en gezellig, sportief en gezond, voordelig en duurzaam. En vaak ook de snelste manier om je bestemming te bereiken.

Daarom willen we nóg meer positieve fietsenergie losmaken in Enschede. Om in 2020 de beste Fietsstad van Nederland te zijn!

Maak jij Enschede Fietsstad 2020?

Stem nú op EnschedeFietsstad2020 op www.fietsstad.nl en geef ons die vijf sterren!