Hoe eerder een kind begint met fietsen, hoe groter de kans is dat hij/zij dat blijft doen als het ouder wordt. De rit van huis naar de basisschool is ideaal om goed te oefenen met het fietsen en de omgang met het verkeer. Dit traject kan een waanzinnige positieve motivatie bieden om alle korte afstanden lekker met de fiets af te leggen. Naar school, naar de sportclub, naar de winkel, naar opa en oma. De kinderen zijn onze beste ambassadeurs wanneer zij leren dat fietsen fantastisch is!

Ook EnschedeFietsstad2020 vindt het belangrijk dat kinderen al vroeg leren om op een goede en veilige manier deel te nemen aan het verkeer. En goed fietsen leer je natuurlijk vooral door het te doen!

Daarom reikt fietswethouder Jurgen van Houdt op 21 september een Schoolpleinpakket uit aan de Enschedese school die op vrijdag 20 september om 12:00u de meeste beloftes heeft verzameld. Deze uitreiking vindt plaats om 13:00u tijdens het Fietsfestijn op de Oude Markt. Het Schoolpleinpakket bestaat uit een tweekindsfiets, 6 verkeersborden, een verkeerslicht en een sjablonenset.

Fietsen naar school is een feestje. We herinneren ons allemaal hoe we als kind de omgeving leerden kennen, de wereld ontdekten en kattenkwaad uithaalden. Prachtige ervaringen die waardevol zijn voor ieder kind!

Daarom roept de Fietsersbond ouders van basisscholieren dit jaar opnieuw op om de Fietsbelofte 2019 te doen. Hiermee beloven ouders dat ze hun kind minimaal een dag per week lopend of op de fiets naar school brengen. Bijna 97 % van de kinderen woont op fietsafstand van school, maar slechts 2 op de 3 kinderen pakken daadwerkelijk de fiets. Dat kan beter!

De campagne Het Fietsende Schoolkind, waar de Fietsbelofte een onderdeel van is, draagt bij aan het besef van de voordelen van het fietsen naar school. Want dat zijn er nogal wat!

  • LEUK je ziet en beleeft veel onderweg
  • GEZOND je beweegt lekker buiten
  • SLIM je presteert beter op school
  • DUURZAAM je helpt mee aan een beter milieu
  • LEERZAAM je leert veilig fietsen in het verkeer

Vanaf 1 september gaat de Fietsersbond net als vorig jaar weer een maand los met het verzamelen van zoveel mogelijk Fietsbeloftes van ouders. Vorig jaar hebben meer dan 1.500 ouders de belofte ingevuld, van 120 verschillende scholen, en dit jaar willen we uiteraard nog veel meer ouders bereid vinden om de belofte te doen. Doe mee en doe de fietsbelofte!

https://doemee.fietsersbond.nl/