Het systeem waarmee fietsers sneller groen krijgen met de SMART Mobiliteit-app, wordt uitgebreid. In maart dit jaar was Enschede de eerste stad waar deze techniek werd uitgevoerd. Na de succesvolle introductie zijn er nieuwe kruisingen toegevoegd. Op de gehele Hengelosestraat en de Gronausestraat hebben fietsers er nu profijt van.

 

Succesvolle start

Begin maart is het zogenaamde SMART Groen geïntroduceerd op de kruising Hengelosestraat – Auke Vleerstraat. Binnen een week tijd installeerden ruim 600 mensen de app op hun smartphone. Met de uitbreiding naar nieuwe kruisingen wordt de app voor veel meer fietsers interessant. De verwachting is dat het aantal gebruikers daarom verder zal toenemen.

 

Leuke attentie voor fietsers

Om fietsers te attenderen op het systeem, zet Enschede Fietsstad 2020 een promoteam in. Dit team deelt op woensdagmiddag 23 mei een leuke attentie uit aan fietsers op de Gronausestraat, ter hoogte van de Zuid-Esmarkerrondweg.

 

Sneller groen met SMART-app

Wie de app SMART Mobiliteit op zijn smartphone heeft geïnstalleerd, krijgt sneller groen bij verkeerslichten. De telefoon stuurt automatisch een berichtje naar de centrale die de verkeerslichten aanstuurt, als je een verkeerslicht nadert. Als het mee zit, krijg je eerder groen. Ook al zit je telefoon in je tas. SMART Groen is samen met SMART-ontwikkelaar Mobidot en Vialis ontwikkeld. Vialis levert de achterliggende techniek voor de communicatie tussen de app en de verkeerslichten.