Zaterdag 21 september 2019

Oude Markt van 11:00 – 17:00u

Net als vorig jaar zal Enschede Fietsstad 2020 ook komend najaar het Fietsfestijn organiseren. Op zaterdag 21 september 2019 tijdens de Fietsweek zullen er allerlei activiteiten rondom de fiets plaatsvinden op de Oude markt in Enschede. Ook dit jaar zullen we weer een leuk en afwisselend programma samenstellen.

Fiets-entertainment voor alle leeftijden, fiets-informatie, fietsenmakers, fietsen en werk, fietsen en sport, fietsen en recreatie. Kortom, alles wat met fietsen te maken heeft komt langs op het Fietsfestijn tijdens de Fietsweek.

Het Fietsfestijn is het evenement waar je zult ontdekken, dat fietsen in Enschede de beste, gezondste, coolste, vrolijkste manier is om je te verplaatsen. Voor iedereen. Want fietsen heeft zo veel voordelen!

Goede ideeën?

Heb je goede ideeën voor de Fietsweek of voor het Fietsfestijn. Laat het ons het weten! Stuur een berichtje naar info@enschedefietsstad.nl . Misschien kunnen we ook invulling geven aan jouw idee om het Fietsfestijn nog leuker te maken!

Kom kijken op zaterdag 21 september, laat je verrassen en doe mee aan een scala van activiteiten, die natuurlijk allemaal iets met fietsen te maken hebben. We kunnen nu al vast verklappen, dat je mee kunt doen aan de officiële voorrondes voor het NK Slowbiking.

NK Slowbiking

Het lijkt makkelijk, heel lang doen over een parcours van elf meter. Maar zonder de lijnen te raken en je voeten aan de grond te zetten, is veel concentratie nodig, balans en fietstechniek. Een enigszins geoefende slowbiker doet een minuut over die elf meter, maar het wereldrecord staat op maar liefst meer dan twee uur. Saai is zo’n contest helemaal niet, het is juist een spektakel.

Het NK Slowbiking is niet alleen voor de geoefende langzaamfietsers. Iedereen mag tijdens het Fietsfestijn meedoen aan de voorrondes in Enschede. De komende maanden strijden fietsers ook in Nijmegen, Houten, Amsterdam, Rotterdam, Valkenburg, Groningen én dus ook Enschede om de titel NK Slowbiking.

Zet dus zaterdag 21 september nu al vast in je agenda voor het Fietsfestijn Enschede! En stuur je goede ideeën in!