Misschien heb je het al gemerkt: sinds 11 oktober is de vernieuwde N737 – ook bekend als innovatieroute – weer open voor verkeer. De provincie Overijssel heeft de vernieuwde weg de naam ‘Innovatieroute’ meegegeven. Zo bestaat het asfalt voor circa 97% uit hergebruikte materialen en is voor een deel van de wegverbreding gebruik gemaakt van cementloos beton. Dankzij geluidsdetectie ‘weet’ de weg waar verkeersdeelnemers zijn. Zo blijven bijvoorbeeld de verkeerslichten langer op groen als er verkeer aankomt. Ook is een passeerhaven voor langzaam verkeer aangelegd die bijdraagt aan een betere doorstroming.

Speciaal voor fietsers

Ook voor fietsers kent de weg slimme technologieën! Wist jij bijvoorbeeld dat je met de SMART app de lichtmasten aan de kant van Enschede feller kunt laten branden? Ook kunnen fietsers vanaf volgende maand sneller groen licht krijgen bij de verkeerslichten. Heb jij de SMART app nog niet? Download ‘m dan snel en ervaar het zelf!

Openingsactie

Als je de SMART app nu downloadt kun je nog tot 11 november profiteren van mooie kortingen.

Samen met ondernemers in de buurt van de N737 viert SMART de opening van de weg namelijk met speciale openingsaanbiedingen. Weggebruikers kunnen bij Kleinsman eten & drinken en Heer Bommel genieten van een 3-gangenmenu voor een feestprijs. Bij Koetshuis Hof Espelo is het eerste kopje koffie gratis. Snellers fietsen geeft 15% korting op het gehele assortiment en bij Pelle’s eten & drinken krijg je bij het nuttigen van een bokbiertje de tweede gratis.

www.smartintwente.nl/innovatieroute