Afgelopen donderdag is de winnaar van de fietsuitdaging in Boswinkel bekend gemaakt. Maria Zappeij is de gelukkige winnaar van een saunaweekend. Zij deed mee aan de uitdaging om tien keer over de nieuwe fietsstraat door Boswinkel te fietsen.  Deze nieuwe fietsstraat vormt een snelle verbinding tussen Wesselerbrink en het centrum. Fietsers konden via de SMART-app sparen voor een voucher, die in te wisselen is bij middenstanders in Boswinkel. Zo’n 170 mensen deden mee aan de actie. Daarmee maakten ze ook kans op een weekendje weg. De actie maakt deel uit van de campagne Enschede Fietsstad 2020.

Maria woont in Boswinkel en is bijna klaar met haar studie aan de UT. Een mooi moment dus om te genieten van een leuk weekendje weg. Ze fietst dagelijks door Enschede. Maria: “Ik ben erg blij met de nieuwe fietsstraat. Het is goed dat Enschede zoveel voor de fietsers doet. Er kan best wel wat verbeterd worden, maar als Enschede zo doorgaat, wordt het echt een fietsstad”.

In het voorjaar van 2017 wordt de actie herhaald. Rond de zomer gaan er nieuwe fietsstraten open in Pathmos, Stadsveld en Wooldrik. Ook voor deze routes organiseert Enschede Fietsstad 2020 leuke acties. Houd hiervoor de website www.enschedefietsstad.nl in de gaten.