Op donderdag 13 april beloonde de gemeente Enschede fietsers in Boswinkel. Wie tijdens de ochtendspits via de nieuwe fietsstraat naar de binnenstad fietste, werd ter hoogte van de Getfertsingel enthousiast begroet door twee paashazen die paaseitjes uitdeelden. Met de actie zet de gemeente fietsers in het zonnetje. Enschede wil in 2020 fietsstad zijn. Dat is alleen maar mogelijk dankzij de vele inwoners die dagelijks de fiets pakken.

Vorig jaar zijn de Belgiëlaan en de wethouder Elhorststraat heringericht als een fietsstraat. Daarmee is een comfortabele fietsroute ontstaan tussen Wesselerbrink en het centrum. Fietsers hoeven niet meer naast het drukke autoverkeer op de Burgemeester Van Veenlaan te fietsen. Ook omzeilen ze enkele verkeerslichten.

Promoteam
Het promoteam van Enschede Fietsstad bedankt de fietsers met paaseitjes. Ook wethouder Hans van Agteren heeft fietsers bedankt.

De extra calorieën van de chocola vormen voor fietsers geen enkel probleem. Met tien minuten extra fietsen zijn ze die al weer kwijt.

E-bike experience
Fietsers die regelmatig over de fietsstraat fietsen, kunnen met de SMART-app sparen voor leuke cadeaus. Het promoteam attendeert ook op de E-bike Experience. Daarmee kunnen alle inwoners van Enschede een dag lang gratis een elektrische fiets testen.

Enschede Fietsstad 2020
Fietsen is in. Daarom zet de gemeente samen met Fietsstadpartners stevig in op de fiets. Zo komen er goede en veilige fietsvoorzieningen en wordt veilig fietsen gepromoot. Met leuke acties worden inwoners en werknemers in Enschede uitgedaagd om vaker de fiets te pakken. Op de website www.enschedefietsstad.nl vindt u meer informatie over deze campagne en de lopende acties.