Override transporteert alle mogelijke dingen op de fiets. Denk hierbij aan medicijnbezorgingen, tot aan pakjesbezorgingen. Ook doet Override sinds kort mee aan de Landelijk Actie Schoolfruit. Met de bakfietsen leveren ze elke maandag 400 kilo fruit af aan 8 scholen.

Bij Override staan de begrippen Verantwoord, Gemakkelijk en Vertrouwd centraal. Het Override team bestaat uit een enthousiaste groep fietskoeriers, die voor een positieve aanvulling op de weg zorgen. Allemaal staan ze achter hetzelfde doel: met plezier een duurzame dienst leveren en klanten blij maken.

Voor oprichter van Override fietskoeriers Ludwig Grobe begon het ‘fietskoerieren’ als een bijbaantje. Via een vriend, die boven een koerierskantoor woonde, kon hij aan de slag als koerier. In de loop van de jaren heeft hij veel ervaring opgedaan. Zo heeft hij naast het koerierswerk in Enschede ook gekoerierd in Berlijn en in Mexico.

Begin 2016 is hij begonnen in Enschede met Override, dat in korte tijd is het uitgegroeid tot een bedrijf met 20 fietskoeriers.

Override blijft groeien. Er komen steeds meer klanten. Met name groeit het bezorgen van eten en van pakketten. Dit laatste komt vooral doordat Override is aangesloten bij het landelijke netwerk van fietskoeriers, die onder andere bezorgen voor Futurumshop, een grote fietswebshop die steeds meer pakketten door fietskoeriers laat bezorgen.

Grobe is voor het eerst in aanraking gekomen met Enschede Fietsstad 2020 toen hij de logo’s op meerdere plaatsen in de stad op de grond zag staan; Ik heb toen gelijk op de website gekeken en contact met hen gezocht ‘’ Hieruit blijkt het enthousiasme van de gedreven fietskoerier.

Grobe heeft een aantal ideeën die kunnen zorgen voor een beter fietsklimaat. Als voorbeeld noemt hij Roombeek; ‘’Hier rijdt een bus en daarnaast ligt een fietspad.’’ ‘s Morgens rijden hier veel scholieren, andere fietsers,  auto’s en de bus die altijd voorrang heeft. Dat zorgt voor onveilige situaties’’. Ook benoemd hij dat de verkeerslichten en het voorsorteren verbeterd kunnen worden voor 2020. Verder geeft Grobe als tip dat de gemeente zelf door Enschede zou kunnen fietsen, om kennis te maken met de verschillende verkeerssituaties.

Over de ambitie van de gemeente Enschede om Fietsstad te worden, is Grobe erg enthousiast; ‘’Ik begroet het meer fietsen in Enschede. En als fietskoerier kijk ik natuurlijk ook verder; op deze manier is er minder autoverkeer in de binnenstad. Dat is een mooi streven’’.

U kunt in contact komen met Override fietskoeriers via www.override.bike