9 maart 2018

Misschien heb jij ze al gezien op het Kennispark of op andere plekken in de stad: de FLOW CampusBikes. Wat zijn dit voor fietsen? We spreken hierover met het gezicht achter CampusBike, Jacco Lammers.

 

Wat is CampusBike?

De FLOW Campusbike is de stoere deelfiets op Kennispark. Je kunt de fietsen op verschillende plekken op de campus en de stations pakken en op een andere inleverlocatie weer inleveren. Je betaalt € 2,- per 4 uur, of je kunt een abonnement nemen voor € 9,95 per maand. Met het abonnement is de eerste 4 uur per keer gratis en fiets je bijv. dagelijks van Station Kennispark naar de UT en weer terug zonder extra kosten. Alles werkt snel en eenvoudig met de GoAbout App.

 

Waarom realiseren jullie dit initiatief?

De Campusbike is onderdeel van FLOW een innovatieproject dat initiatiefnemer GoAbout heeft opgestart om de bereikbaarheid van Kennispark, maar ook bijv. Technologybase Twente (het vliegveld), op een duurzame manier te vergroten. We zien de fiets als een belangrijk onderdeel in de ketenreis.

 

Wie zien jullie als de belangrijkste gebruikers?

Anders dan bij de OV-fiets richt de Campusbike zich meer op korte ritten. De OV-fiets is alleen voordelig als je hem ook een volle dag gebruikt. De Campusbike daarentegen is veel voordeliger wanneer je alleen van A naar B fietst: registreren, fietsen, inleveren en klaar.

 

Ook als je vaak dezelfde reis neemt is de Campusbike het voordelige alternatief. GoAbout heeft onder andere een abonnement voor dagelijks gebruik van en naar het station. “En door korte ritten voordeliger aan te bieden, verhogen we ook de drempel om bijvoorbeeld de bus te pakken. We zijn dus ook nog eens het gezonde en groene alternatief.”

 

Doen jullie meer dan alleen fietsen?

Ja, zeer binnenkort tref je de eerste CampusCar aan, op de parkeerplaats achter de Coop op de Promenade. Deze kun je ook met de GoAbout app pakken. We werken daarnaast aan de Campushopper en bijv. een treinkaartje kunnen kopen.

 

Hoe ziet CampusBike er over 10 jaar uit?

Over 10 jaar willen we dat flexibele mobiliteit gemeengoed is op Kennispark Twente. Je hebt geen eigen fiets of auto meer nodig. Alleen de app is voldoende om je op alle mogelijke manier van A naar B te brengen. Wanneer, waarheen en hoe zijn tegen die tijd een eenvoudige, dagelijkse keuze, net als wat je aantrekt.

 

 

CampusBike is beloningspartner van Enschede Fietsstad 2020.

voor actuele info: https://flowtwente.goabout.com/