Een bijzondere en geweldige combinatie. De IDFA-fietsfilm “Why we cycle” van de regisseurs Arne Gielen en Gertjan Hulster in Concordia én een Meet  & Greet met fietslegende en 1e Fietsburgemeester Hennie Kuiper. Maandag 30 september om 19:30u kun je in Concordia aanwezig zijn bij dit event, een samenwerking van EnschedeFietsstad2020 en fietsstadpartner Concordia.

Kaarten zijn hier online te bestellen.

Ontmoet de fietsburgemeester

Why We Cycle” laat zien hoe mooi en fijn fietsen kan zijn. Daar weet Hennie Kuiper alles van. Hennie Kuiper heeft natuurlijk een onvoorstelbare staat van dienst in het wielrennen op de weg. Nederlands kampioen, Wereldkampioen, Olympisch kampioen. Won de vier grote klassiekers. Werd twee keer tweede in de Tour de France.  Maar hij was ook ploegleider. En in die rol was hij verbinder van individuele topsporters, om een gezamenlijk doel na te streven. Die kwaliteiten zal Hennie Kuiper ook inzetten in zijn nieuwe rol van Fietsburgemeester. Want we hebben iedereen nodig om Enschede een échte fietsstad te maken. Hoe kan iedereen op een positieve manier bijdragen aan het realiseren van Enschede Fietsstad? Wat leeft onder de fietsende Enschedeërs? Ontmoet Hennie Kuiper en vertel het de Fietsburgemeester bij deze Meet & Greet!

Zo gewoon als ademen

Voor Nederlanders is fietsen zo gewoon als ademen. We denken er niet bij na, maar doen het gewoon. Wellicht is dat ook een sleutel tot het fietssucces in ons land. Maar het is ook een potentiële bedreiging. Omdat we er niet bij stilstaan, aldus de makers, beseffen we niet altijd wat de diepere behoeftes van fietsers zijn.

In de documentaire “Why we cycle” komen gewone fietsers en specialisten uit allerlei disciplines in beeld. Ze hebben het over evidente én onbekende effecten van fietsen op de mens, zijn stedelijke omgeving en de samenleving.

In de film wordt meegereden met gewone fietsers en verschillende vakspecialisten. De gesprekken leveren soms voor de hand liggende en soms meer verborgen effecten van fietsen op mensen, samenlevingen en de maatschappij op. “Stel je eens voor hoe we fietsen anders zouden benaderen als we het echt zouden snappen!”, zeggen de makers.

Klik hier voor de trailer: https://vimeo.com/246432864