Enschede Fietsstad 2020 wenst je een gezond 2020 toe! Met veel fietsgeluk!

De gezellige decembermaand is voorbij. Veel genoten. En iets meer gegeten en gedronken dan gewoonlijk. Logisch. Maar heb jij al bedacht hoe jij je kerstkilo’s kwijtraakt?

Een half uurtje fietsen

Wat dacht je ervan om vaker de fiets te pakken? Dat is pas een goed voornemen voor 2020! Naar je werk, naar school, naar de sportclub, naar de winkel. De fiets is vaak de snelste en voordeligste manier om ergens te komen. Maar in ieder geval de gezondste manier!

Dagelijks een half uurtje bewegen is de basis voor een gezond leven. Op de fiets maak je in een handomdraai jouw goede voornemens waar. Zonder dat het je veel extra tijd kost. Bovendien kom je frisser en meer ontspannen op je bestemming aan dan een uur in de dagelijkse file.

Genoeg bewegen, gezond eten

Naast beweging is gezonde voeding belangrijk. Daarom delen we 4 januari 2020 bij het Ei van Ko een lekkere en gezonde reep uit. Ook wat extra calorieën, maar die fiets jij er zó weer van af!! Toch ?!

Fiets en beloon jezelf!

We willen het jou extra makkelijk maken. Daarom hebben we ook een leuke actie in de Smart App. De Beweeg Gezond-uitdaging. Dit is een doorlopende actie. Met deze uitdaging beloon je jezelf want je spaart zo voor leuke cadeaus. Zo heb je voor 150 punten al een gratis kopje koffie. Voor 300 punten kan je een uur gratis bowlen. En voor 750 punten heb je een Swapfiets een maand gratis tot je beschikking!

Installeer de app SMART in Twente en bewegen maar! Voor iedere kilometer die je fietst of loopt, krijg je 1 punt. Samen zijn we steeds meer een échte fietsstad.

https://enschedefietsstad.nl/acties-en-uitdagingen/handleiding-smart-app/

Wist je trouwens dat…

  • lekker fietsen beter is dan lijnen? Je bouwt namelijk spiermassa op, terwijl je dat bij lijnen juist verliest.
  • je 300 calorieën verbrandt, als je via de F35 heen en weer naar Hengelo fiets? Dat is even veel als één slagroomgebakje!