Afgelopen donderdag zijn vier Enschedeërs op de fiets gestapt naar Barcelona. Deze krasse knarren in de leeftijd 65-70 zijn afgetogen naar Barcelona. Enschede Fietsstad 2020 zwaaide de heren uit bij Bar Celona aan de Oude Markt en vroeg wat deze heren bezielt.

Wat bracht jullie op het idee om naar Barcelona te fietsen?
Henny Breukers: “We zijn al eens met zijn allen naar Rome gefietst. Dat was een ontzettend leuke ervaring. Je komt veel mensen tegen en maakt gemakkelijk contact. Vooral wanneer je ’s avonds op een terrasje zit na een dag fietsen, ha ha”.
Vorig jaar hadden de heren ook al een poging gedaan om naar Barcelona te fietsen, maar onderweg maakte Henny een ongelukkige smak in de badkamer van een hotel. De reis moest daardoor helaas worden onderbroken. Henny: “Het had ook heel anders kunnen aflopen. Maar ik ben ontzettend blij dat alles goed is afgelopen. Het is mooi dat we het nu opnieuw gaan proberen.”

Fietsen jullie voor een goed doel?
André Assink: “Nee, dat doen we niet. We vinden het vooral leuk om het te doen. Fietsen is leuk en gezond. En natuurlijk is het ontzettend gezellig om samen met elkaar op pad te gaan. We kennen elkaar al heel lang en we kennen elkaar door en door. We weten precies wat we aan elkaar hebben.

Hoe lang zijn jullie onderweg?
Henny: “We staan nu bij de Oude Kerk in Enschede. Over een maand hopen we aan de voet van de Sagrada Família te staan.”

Jullie gaan Enschede Fietsstad promoten?
André: “De campagne Enschede Fietsstad 2020 vinden we heel sympathiek. Je ziet het op verschillende plekken in de stad terug. De gemeente doet veel om het fietsen te stimuleren. Dat willen we graag uitstralen”.

Kunnen we jullie volgen op jullie tocht?
Enschede Fietsstad 2020 heeft de vier heren een leuk t-shirt cadeau gedaan. Die zullen we regelmatig aantrekken als we na afloop van een lange dag fietsen even bijtanken op een terrasje pakken. Het kwartet blogt regelmatig over de tocht. We hopen de heren vaak in Fietsstad-tenue op de foto te zien!

Volg deze krasse knarren de komende maand op www.ensbcn2017.blogspot.nl

Foto:
V.l.n.r.
André Assink, Henny Breukers, Gerrit Perik, Karel Nelissen