Als je fiets gestolen wordt, is het verstandig om aangifte te doen. Zonder aangifte weet je zeker dat je je fiets niet terug krijgt. Om aangifte te doen heb je het framenummer van je fiets nodig. Dit nummer vind je vaak in de buurt van de trapas van je fiets.

Heeft je fiets geen framenummer? Laat dan op 15 oktober van 10.00 tot 15.30 uur je fiets graveren op de hoek Oldenzaalsestraat/ Boulevard 1945. Helaas is het nog niet mogelijk om aluminium frames te graveren. Op andere dagen kun je hiervoor ook terecht bij het Fietsdepot, Lage Bothofstraat 300, (053) 481 80 08. Maak hiervoor een telefonische afspraak. Wist je dat je ook de accu van je elektrische fiets kunt laten graveren?

Het Centrum Fietsdiefstal geeft op 22 september ook voorlichting over het veilig stallen van je fiets. Ook krijg je advies over fietssloten.

Korting op 2e fietsslot

I.s.m. diverse fietsenhandelaren bieden we 25% korting aan op een tweede fietsslot. De actie loopt tot 1 december 2018. Download de kortingsbon.

Voorkom fietsdiefstal

Gemeente, politie en landelijke instanties slaan handen ineen om fietsdiefstal aan te pakken. Zelf kun je ook veel doen om fietsdiefstal te voorkomen:

  1. Zet je fiets altijd en overal op slot, ook als je maar even weg bent.
  2. Gebruik minstens twee goede sloten.
  3. Zet je fiets altijd vast aan een paal of een fietsenrek.
  4. Verwijder de accu of de display van je elektrische fiets.
  5. Maak zoveel mogelijk gebruik van de (gratis) bewaakte fietsenstallingen.

Meer tips vind je hier.