Als je fiets gestolen wordt, is het verstandig om aangifte te doen. Zonder aangifte weet je zeker dat je je fiets niet terug krijgt. Om aangifte te doen heb je het framenummer van je fiets nodig. Dit nummer vind je vaak in de buurt van de trapas van je fiets.

Heeft je fiets geen framenummer? Laat dan op 3 april van 12.00 tot 17.00 uur je fiets graveren op het stationsplein. Helaas is het nog niet mogelijk om aluminium frames te graveren. Op andere dagen kun je hiervoor ook terecht bij het Fietsdepot, Lage Bothofstraat 300, (053) 481 80 08. Maak hiervoor een telefonische afspraak. Wist je dat je ook de accu van je elektrische fiets kunt laten graveren?

Het Centrum Fietsdiefstal geeft op 3 april ook voorlichting over het veilig stallen van je fiets. Ook krijg je advies over fietssloten.

Korting op 2e fietsslot

I.s.m. Snellers Tweewielers, Fietscity Landewé en Profile Broeksema bieden we 25% korting aan op een tweede fietsslot. De actie loopt tot 29 april 2017. Download de kortingsbon hier.

Voorkom fietsdiefstal

Gemeente, politie en landelijke instanties slaan handen ineen om fietsdiefstal aan te pakken. Zelf kun je ook veel doen om fietsdiefstal te voorkomen:

  1. Zet je fiets altijd en overal op slot, ook als je maar even weg bent.
  2. Gebruik minstens twee goede sloten.
  3. Zet je fiets altijd vast aan een paal of een fietsenrek.
  4. Verwijder de accu of de display van je elektrische fiets.
  5. Maak zoveel mogelijk gebruik van de (gratis) bewaakte fietsenstallingen.

Meer tips vind je hier.

 

enschede-fietsstad     gemeente-enschede    politie     centrum-fietsdiefstal