Graveer je fiets op maandag 26 juni a.s.

Als je fiets gestolen wordt, is het verstandig om aangifte te doen. Zonder aangifte weet je zeker dat je je fiets niet terug krijgt. Om aangifte te doen heb je het framenummer van je fiets nodig. Dit nummer vind je vaak in de buurt van de trapas van je fiets.

Heeft je fiets geen framenummer? Laat dan op 26 juni van 12.00 tot 17.00 uur je fiets graveren op het stationsplein. Helaas is het nog niet mogelijk om aluminium frames te graveren. Op andere dagen kun je hiervoor ook terecht bij het Fietsdepot, Lage Bothofstraat 300, (053) 481 80 08. Maak hiervoor een telefonische afspraak. Wist je dat je ook de accu van je elektrische fiets kunt laten graveren?

Het Centrum Fietsdiefstal geeft op 26 juni ook voorlichting over het veilig stallen van je fiets. Ook krijg je advies over fietssloten.

Gratis fietscheck

Ook is het mogelijk om gratis een fietscheck uit te laten voeren. Een deskundige fietsenmaker checkt of jouw fietst up & running is!

Korting op 2e fietsslot

I.s.m. diverse fietsenhandelaren bieden we 25% korting aan op een tweede fietsslot. De actie loopt tot 31 juli 2017. Download de kortingsbon.

Voorkom fietsdiefstal

Gemeente, politie en landelijke instanties slaan handen ineen om fietsdiefstal aan te pakken. Zelf kun je ook veel doen om fietsdiefstal te voorkomen:

  1. Zet je fiets altijd en overal op slot, ook als je maar even weg bent.
  2. Gebruik minstens twee goede sloten.
  3. Zet je fiets altijd vast aan een paal of een fietsenrek.
  4. Verwijder de accu of de display van je elektrische fiets.
  5. Maak zoveel mogelijk gebruik van de (gratis) bewaakte fietsenstallingen.

Meer tips vind je hier.

 

enschede-fietsstad     gemeente-enschede    politie     centrum-fietsdiefstal