Ook dit jaar ondersteunt de gemeente Enschede weer de ‘Light it up!’ fietsverlichtingscampagne. De gemeente levert graag een bijdrage aan de bewustwording bij jongeren om goede fietsverlichting te hebben.

Gratis fietsverlichting

Daarom bezoekt het campagneteam van ‘Light it up!’ de gemeente op donderdag 27 februari 2020. Van 17:00u tot 20:00u deelt het promotieteam gratis fietsverlichting uit op de Hengelosestraat bij de UT, ter hoogte van de Olieslagweg, aan alle fietsers die zonder fietsverlichting in het donker rijden.

Ben jij ook te zien in het donker? Ja toch!

Gelukkig fietsen steeds meer mensen mét fietsverlichting. Bijna iedereen weet dat fietsen met licht een stuk veiliger is dan zonder. Dit om jouw zichtbaarheid voor andere verkeersdeelnemers te vergroten.

Van de jongeren tussen de 12 en 24 jaar maakt slechts de helft gebruik van werkende fietsverlichting. Jongeren tussen de 12 en 18 jaar hebben vaak wel fietsverlichting, maar doen deze niet aan. De jongeren tussen de 18 en 24 jaar hebben vaak geen werkende verlichting en laten het ook niet repareren. Dat kan beter!

Als je goed werkende fietsverlichting hebt, daalt de kans om slachtoffer te worden van een ongeval met zeker 20%. Gewoon doen dus!