We fietsen steeds meer en steeds vaker in Enschede. Dat is sowieso een geweldige ontwikkeling. Met elkaar zijn we een échte fietsstad. En zeker in tijden van corona, nu we minder makkelijk in het OV stappen en we wat meer afstand van elkaar moeten houden, dan we gewend zijn.

In het OV moet je nu met een mondkapje op reizen. Op de fiets is dat niet verplicht, maar veel mensen vinden het toch prettig om ook op andere momenten een gezichtsbedekking te dragen als ze buiten zijn. Ook bijvoorbeeld tijdens het fietsen.

Enschede Fietsstad heeft nu 100 stuks fietscolletjes beschikbaar gesteld bij vier Enschedese fietsenmakers.  In een speciaal EnschedeFietsstad-ontwerp. De fietscolletjes zijn gratis voor de eerste 25 klanten van de vier fietsenmakers, als ze hun fiets een onderhoudsbeurt laten geven. Deze bijzondere colletjes zijn beschikbaar bij de volgende fietsenmakers, zolang de voorraad strekt:

  • Wim Landewé Enschede
  • Ten Tusscher Enschede
  • Profile Broeksema Enschede
  • Damhuis rijwielen Enschede

Maar wees er snel bij, want Op = Op

 

#geefelkaarderuimte

Ook onderweg is het belangrijk om elkaar de ruimte te geven en 1,5 meter afstand te houden. Ook bijvoorbeeld op kruisingen en bij verkeerslichten. De overheid adviseert om zoveel mogelijk met de fiets of lopend onderweg te zijn. Omdat het daardoor drukker wordt op het fietspad, heeft de gemeente per 1 juni al de regeling van de verkeerslichten op een aantal belangrijke kruispunten aangepast met een groen-licht-voor-fietsers programma. Fietsers krijgen vaker en langer groen licht, om wachttijden voor fietsers te beperken.

Dus geef elkaar de ruimte en houd afstand, ook onderweg! Maar vooral: blijf fietsen!