De Enschedese basisschool GBS De Fontein heeft de meeste stemmen gekregen in de actie ‘De Fietsbelofte’. Fietsburgemeester Hennie Kuiper reikte daarom maandagmiddag het schoolpleinfietspakket uit. Tijdens dit feestje werd ook het Twents Verkeersveiligheidslabel uitgereikt.

De Fontein zet zich actief in voor de verkeersveiligheid rondom de school. “Het is natuurlijk belangrijk dat kinderen veel fietsen, maar zeker ook dat ze dat veilig kunnen,” zegt fietsburgemeester Hennie Kuiper. De Fontein stimuleert ouders om hun kinderen regelmatig met de fiets of lopend naar school te brengen, of zelf te laten gaan. Want lopen of fietsen naar school is: leuk, gezond, slim, duurzaam, leerzaam en veilig.

De Fietsbelofte
De Fietsbelofte is een actie van de landelijke Fietsersbond waarbij ouders worden opgeroepen om een belofte af te leggen. In Enschede werd de winnaar al uitgeroepen tijdens het Fietsfestijn op 21 september. Fietswethouder Jurgen van Houdt toonde zich toen erg tevreden: “Dit is het eerste jaar dat we aan deze actie meedoen. Het is mooi om te zien dat een aantal scholen hier enthousiast aan heeft deelgenomen.”

De Fontein heeft voor de Enschedese uitreiking 51 beloftes verzameld, ruim meer dan runners up Sint Liduina en OBS Twekkelerveld. “Toen ik las over deze actie, was ik meteen enthousiast. Daar moesten we natuurlijk aan meedoen,” aldus locatieleider Marieke Alons. De actie loopt ondertussen zo goed, dat De Fontein ook nog in de race is om landelijk de beste te worden. De Fietsersbond maakt binnenkort bekend wie de winnaar wordt van het schoolfeestje.

Twents Verkeersveiligheidslabel
Het Twents Verkeersveiligheidslabel is een keurmerk dat de gemeente Enschede, in samenwerking met Regio Twente en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost-Nederland, om het jaar uitreikt aan scholen die zich actief inzetten voor verkeersveiligheid. Dit gaat bijvoorbeeld om lessen in de klas, deelname aan het praktisch verkeersexamen en het hebben van een veilige schoolomgeving. De Fontein scoorde maar liefst 57 punten, ruim boven de minimumeis van het label van 37 punten.

Enschede Fietsstad 2020
Fietsen is in. Daarom zet de gemeente Enschede samen met fietsstadpartners stevig in op de fiets. De Fietsbelofte van de ouders – én de fietsende kinderen natuurlijk – is weer een mooie stap om een echte fietsstad te worden!