In samenwerking met het Bonhoeffer College, Alifa, Fietsenwinkel.nl, Sportaal en de gemeente Enschede heeft Goede Doelen Vrijdag Party (GDVP) het project FriendsFiets opgezet. In FriendsFiets worden fietsen opgeknapt en beschikbaar gesteld aan jongeren die er van huis uit geen hebben. Tijdens de Fietsweek Enschede wordt de eerste fiets door wethouder Arjan Kampman overhandigd aan Frans Coehorst, directeur Vlierstraat praktijkonderwijs van het Bonhoeffer College.

 

Jaarlijks zoekt GDVP een goed doel waaraan ze het geld dat ze ophalen met hun feestjes besteden. Nadat initiatiefnemer Michel Kerver hoorde over leerlingen van het Bonhoeffer College die niet naar hun stageadres in Enschede konden komen omdat ze geen fiets hadden, was het goede doel snel gevonden.

 

FriendsFiets

Het mooie van het initiatief FriendsFiets is dat het verder gaat dan een eenmalige donatie van een aantal fietsen. Op basis van de donatie is een meerjarige samenwerking opgestart, waarbij leerlingen praktijkonderwijs van het Bonhoeffer College fietsen uit het depot van de gemeente opknappen. Fietsenwinkel.nl levert daarvoor de benodigde nieuwe onderdelen en Alifa koppelt het aan hun opleidingstraject BikeWorks. Zo kunnen er zeker de komende twee jaar ieder kwartaal 8 fietsen beschikbaar worden gesteld. Deze fietsen gaan deels naar leerlingen van het Bonhoeffer College die van huis uit niet de mogelijkheid hebben om een fiets aan te schaffen. De overige fietsen worden via de wijkteams van de gemeente op gelijke wijze ingezet.

 

“Als school werken we graag mee aan dit mooie project”, zegt locatiedirecteur Frans Coehorst. “We kunnen zo jongeren in Enschede die het thuis niet breed hebben aan een fiets helpen. En voor onze leerlingen is dit opleidingstraject een mooie kans om hun talenten verder te ontwikkelen.” Wethouder Arjan Kampman beaamt dat: “Dit is een prachtig initiatief waarbij verschillende partijen de handen ineen slaan. En die samenwerking levert voor iedereen een win-winsituatie op. Mooier kan het niet!”

 

Goede Doelen Vrijdag Party

Goede Doelen Vrijdag Party, oftewel GDVP, is een stichting die feesten organiseert op Goede Vrijdag. Feesten met vrienden en bekenden op een sfeervolle locatie, onder begeleiding van bekende artiesten en dj’s met als doel een mooi bedrag inzamelen voor een Goed Doel of Initiatief op lokaal niveau.

 

Als grapje geboren, maar inmiddels een gevestigde naam in Enschede en omstreken. Hierdoor is het mogelijk dat we steeds meer mooie Initiatieven en Goede Doelen kunnen steunen. GDVP is dan ook enorm trots op het FriendsFiets initiatief. Hiermee is het eerste langdurige initiatief