Mobiliteit en vitaliteit zijn nauw met elkaar maar ook met het bedrijfsleven verbonden. Met ‘fitte’ medewerkers houd jij je organisatie vitaal en duurzaam. Zo zijn fietsers minder vaak ziek dan niet fietsers; gemiddeld scheelt dat 1 à 2 dagen per jaar. Fietsers zorgen voor minder parkeerproblemen en dragen bij aan een duurzamer bedrijf. Maar hoe krijg je nu nog meer werknemers op de fiets?

In het kader van de Fietsweek Enschede organiseert de gemeente Enschede samen met 365 dagen fietsen, de Ronde van Overijssel, Twente Mobiel en FC Twente een inspirerende bijeenkomst over mobiliteit en vitaliteit.  Op dinsdag 27 juni vindt de bijeenkomst ‘Het begint met de fiets’ plaats, waarbij onder anderen Erben Wennemars en Theo de Rooij vanuit verschillende invalshoeken laten zien hoe de fiets kan bijdragen aan levens- en werkgeluk.

Datum & locatie
Dinsdag 27 juni 2017, Grolsch Veste

Programma
16.00     Ontvangst
16.30     Opening door dagvoorzitter Nathalie Baartman
16.35     Welkom door Patrick Welman, wethouder Gemeente Enschede
16.40     Bert Boerman, gedeputeerde Provincie Overijssel
16.50     Rob Kleinsman, Ronde van Overijssel Bike Events
17.00     Immer Weiter index, Theo de Rooij
17.10     Het begint met de fiets, Erben Wennemars
17.30     Paneldiscussie:

  • Theo de Rooij, 365 Dagen Fietsen, Immer Weiter
  • Rob Soeters, Projectleider Twente Mobiel
  • Michel ten Hag, Voorzitter Immer Weiter
  • Rob Kleinsman, Ronde van Overijssel Bike Events
  • Erben Wennemars, voormalig topschaatser
  • Sanne Hesselink, sportarts OCON Sport

18.00     Hapjes & Sapjes
19.00     Einde

Aanmelden
U kunt zich gratis aanmelden via deze link.

Aanmelden

Het is mijn oprechte overtuiging dat fietsen kan bijdragen aan levensgeluk. Fietsen stimuleert de bloedsomloop, bevordert de spijsvertering, ventileert de longen en kan zelfs beginnende ziektes zoals diabetes voorkomen. Fietsen stimuleert de aanmaak van hormonen die ervoor zorgen dat je jezelf goed voelt. Fietsen is de beste manier om weer in beweging te komen na botbreuken of ziektes en het herstel te bevorderen. Leeftijd speelt daarbij geen rol, degene die de beleving heeft ontdekt en gezond blijft zal vaststellen dat deze niet vermindert. En fietsen kun je uitstekend samen doen. – Theo de Rooij